ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині майже 600 людей пройшли безкоштовні ІТ-курси

В області провели безкоштовні IT-курси для ветеранів та представників громад. А ще – держслужбовців. Навчання пройшли майже 600 людей. Найбільше з них учасників бойових дій та переселенців. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

«Наприкінці вересня Дніпропетровська ОВА підписала меморандум з національною IT-компанією. І вже спільно втілили освітній проєкт. Ветерани і переселенці опановували основи тестування програмного забезпечення. Представники громад завершили курс із кібербезпеки. Держслужбовці опановували нюанси планування проєктів», – розповів Іван Начовний. 

Він додав, що продовжується цифровізація області. А ще вдосконалення мережі ЦНАПів. Працюють над технічною модернізацією офісів.

«Облаштовуємо центри надання адмінпослуг обладнанням. Вже маємо 58 паспортних станцій та 14 принтерів SWIFT PRO. Протягом 2023 року «арсенал» єдиної мережі поповнився 7 мобільними валізами. На сьогодні їх 40», – наголосив заступник очільника області. 

У ЦНАПах регіону набирає обертів сервіс «Я-Ветеран». Оборонцям та членам їхніх родин надали 9,2 тис послуг. У 2024 році планують розширювати їх спектр.

Понад 100 адміністраторів взяли участь у тренінгу «Безбар’єрний ЦНАП». Вони вчилися розмовляти жестовою мовою, коректно обслуговувати людей з інвалідністю. А ще опановували навички емоційного лідерства.

«Протягом року спільно з регіональним офісом міжнародного співробітництва, іноземними партнерами, ми реалізовували проєкти. Найперше, у сфері надання адміністративних послуг та цифрового розвитку. На це спрямували майже 50 млн грн донорських коштів. Найбільше – від EGAP, ПРООН та USAID», – зазначив Іван Начовний.

При ОВА продовжує працювати робоча група «Прозорість та підзвітність». На одному із засідань учасники виявили недоречні тендери на понад 4,5 млн грн. Мова про капітальний ремонт доріг у Вербківській громаді Павлоградського району. Ці закупівлі скасовані.

За словами Івана Начовного, російські війська продовжували тероризувати Нікопольщину. Обстрілювали з артилерії, атакували БпЛА.

Загинули дві жінки 60 та 46 років. П’ять людей постраждали. Пошкоджені будинки, підприємства, адміністративні будівлі, авто, інфраструктура.

Оборонці неба за останній тиждень збили 4 ракети і приземлили майже півтора десятки ворожих безпілотників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook