ГоловнаCуспільство

Вшанували тих, хто віддав життя за цілісність держави, провели патріотичний флешмоб: як область відзначає День Соборності

На Дніпропетровщині відзначили День Соборності України. Зранку в обласному центрі біля пам’ятника молодому Тарасу Шевченку провели урочистості. Зібралися представники влади, силового блоку, громадськість. Студенти коледжу культури провели патріотичний флешмоб. 

«Люди Дніпропетровщини та Луганщини. Київщини і Закарпатщини. Харківщини та Сумщини... Ми – єдині. В якому б регіоні не народилися. Де б не облаштовували свій побут. Бо у серцях – Україна. Вільна і неподільна. Це закріпили 105 років тому, проголосивши Акт злуки наших земель. Доводимо й зараз. На полі бою та у тилу», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Героїв, які віддали життя за цілісність держави, вшанували хвилиною мовчання.

До підніжжя Великого Кобзаря поклали квіти.

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України…»

22 січня 1919 року на майдані у Києві проголосили історичні слова.

На честь цієї дати молодь організувала патріотичний флешмоб.

Згадали козацьку славу. А ще наголосили на неподільності України.

Заспівали Гімн та склали символічну карту.

«Важливо, що до таких заходів долучається молодь. Юні хлопці та дівчата акцентують на єдності. Вони вивчають своє коріння, бережуть історію», – наголосила заступник очільника області Ірина Грицай. 

Ольга – студентка театрального коледжу. Навчається на акторку. Каже, ретельно готувалися до флешмобу. Провели декілька репетицій.

«Маємо пам’ятати тих, хто боровся за соборність нашої держави тоді. Й дякувати тим, хто оберігає Батьківщину зараз», – сказала учасниця флешмобу. 

Майбутній актор і другокурсник Максим каже, на їхньому поколінні велика відповідальність.

«Соборність – дуже важливий для нас день. Сьогодні ми символічно об’єднували країну. Звучав Гімн, майоріли синьо-жовті прапори», – розповів Максим. 

Цьогоріч свято проходить під гаслом: «Наша єдність – наша зброя!»

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook