ГоловнаCуспільство

Понад 10 тисяч штрафів щодо порушення правил паркування у Дніпрі за січень

У Дніпрі за січень зафіксовано більше, ніж 10 тис. порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з груднем 2023-го динаміка незмінна. У січні до бюджету міста від сплати стягнень за неправильне паркування надійшло близько 4,5 млн грн. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«За січень до інспекції надійшло 531 звернення щодо автівок, які залишені з порушенням правил дорожнього руху та 10 звернень щодо покинутих авто. На порушників інспектори накладають штрафи. У разі виявлення таких правопорушень можна повідомити зателефонувавши на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37 або надіслати звернення на електронну пошту: dpparkcontrol@gmail.com. Закликаємо водіїв дотримуватись правил дорожнього руху, правил паркування та етики поведінки до інших водіїв на дорозі», - зазначила Наталія Довгопола.

За минулий місяць за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 335 транспортних засобів.

«За січень наше підприємство опрацювало 40 звернень дніпрян щодо облаштування паркувальних майданчиків, перевірки законності ведення діяльності на майданчиках для паркування, демонтажу незаконно встановлених пристроїв. У ході опрацювання виписано 5 приписів щодо усунення порушень. Це незаконно встановлені технічні пристрої (замки, стовпчики тощо)», – додав начальник виробничого-технічного відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Андрій Осипов.

Він також нагадав, що торік рішенням виконкому міської ради КП «Транспортна інфраструктура міста» визначили оператором майданчиків для платного паркування. Йдеться про адреси: від вул. Левка Лук’яненка, буд. № 23 до вул. Олеся Гончара, буд. № 18; від вул. Володимира Моссаковського, буд. № 9-А до вул. Левка Лук’яненка, буд. № 6-А; вул. Половицька, в районі буд. № 2 та буд. № 11. Сплатити за послугу паркування на цих майданчиках можна через паркомат або в мобільному додатку «Parking Dnipro».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook