ГоловнаCуспільство

«Коли є можливість, я одразу приходжу, аби плести сітки нашим хлопцям», — 82-річна волонтерка про допомогу Силам оборони

Три години кілька разів на тиждень мешканку ОСББ «ТВЕРСЬКА 19» Ганну Іванівну можна зустріти у підвалі. Тут вона разом із сусідами виготовляє маскувальні сітки для Сил оборони. Жінці 82 роки, але вік для неї не став завадою на шляху у допомозі армії. 

«Я розумію, що їм там гірше і важче, ніж мені. Тож я роблю все, аби допомогти нашим хлопцям. Уже навіть лік загубила скільки наплела. Як тільки є можливість, одразу приходжу сюди увечері та з дівчатами плету. Планую це робити допоки не почую завітну фразу «Ми перемогли»», — розповіла волонтерка Ганна Соколянська. 

Свою волонтерську діяльність ОСББ «ТВЕРСЬКА 19» розпочало влітку 2022. Спочатку готували їжу, створювали окопні свічки. Але з часом сили вирішили направити на два напрями: виготовлення кікімор та плетіння маскувальних сіток. 

«Ми за ці півтора року вже передали хлопцям 275 сіток та 445 кікімор. Сюди дівчатка щодня приходять о 06:30 і працюють у першу зміну, інші приходять увечері та десь до 23:00 плетуть. Усе це роблять близько 20 людей – від найменших до найстарших. Хтось ріже ганчір’я, хтось плете. Усі чимось зайняті, бо хочуть докласти якомога більше зусиль, аби наблизити нашу українську перемогу», — розповіла голова ОСББ «ТВЕРСЬКА 19» Світлана Бардакова.

У Дніпрі з перших днів повномасштабної війни на базах будинків ОСББ та ЖБК створили близько 200 волонтерських осередків. Але пізніше вони об’єднались у 12 великих волонтерських центрів, які за два роки війни виготовили більш ніж 39 тис. окопних свічок та 54 квадратні кілометри сіток. 

«Будинки ОСББ та ЖБК потужно самоорганізувались і самостійно створили на базах своїх будинків та підвалів волонтерські осередки. Наш департамент постійно підтримує кожне обʼєднання: розміщуємо інформацію щодо зборів на необхідне у різних спільнотах, у соціальних мережах тощо», — розповіла представниця департаменту самоорганізації населення ДМР Марина Ковальчук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook