ГоловнаCуспільство

730 днів боротьби за незалежність: як газовики Дніпропетровщини тримають власний «фронт»

Від початку повномасштабного ворожого вторгнення минуло два роки, відтоді українці щодня виборюють право на свободу та вільне майбутнє, кожен на своєму місці. Працівники газорозподільної компанії Дніпропетровщини без перерви та вихідних у напруженому режимі продовжують захищати газовий «фронт».

Газовики області відновлюють мережі після ворожих обстрілів, виконують ремонти і модернізацію системи розподілу газу для безпечного газопостачання споживачам. З початку повномасштабного вторгнення:

  • служба АДС виїжджала на понад одну тис. аварійних викликів, які пов'язані з пошкодженням мереж та приладів через ворожі обстріли;
  • відновлено розподіл природного газу після російських атак для майже 5,5 тис. споживачів області;
  • встановлено на Дніпропетровщині 217 нових сучасних ШГРП, із них майже 50 - у Нікопольському та Криворізькому районах;
  • прокладено 3,5 км поліетиленових довговічних газопроводів замість сталевих;
  • виконано 54,2 тис. техоглядів та обслуговувань установок електрохімзахисту газопроводів, 4,5 тис. поточних і планових ремонтів, здійснено 12,7 тис. перевірок ефективності роботи цього обладнання. 

Також кожного року службою КПО обстежувалось у середньому 13 тис. км підземних та надземних газопроводів.

Протягом двох останніх надскладних років газовики активно допомагали Збройним Силам України. На потреби військових були передані автомобілі, закуплені засоби зв’язку, тактичні ліжка, буржуйки, акумулятори, шини, будівельні матеріали, одяг, захисна амуніція, продукти харчування тощо. Об’єднана профспілкова організація Дніпропетровської філії «Газмережі» та керівництво компанії спрямували на підтримку армії допомогу на загальну суму у 750 тис. грн. Нині у лавах ЗСУ виборюють незалежність понад 160 газовиків області І, на жаль, 10 фахівців вже ніколи не повернуться, адже ціною власного життя захищали Україну. Слава Героям!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook