ГоловнаCуспільство

День спротиву окупації Криму та Севастополя: у Дніпрі урочисто підняли кримськотатарський прапор (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Україна відзначає День спротиву окупації АР Крим та Севастополя. До цієї дати у Дніпрі урочисто підняли прапор кримськотатарського народу. Долучилися представники обласної влади, силових структур, небайдужі містяни. Як пройшли урочистості – у фоторепортажі. 

Рівно 10 років тому під стінами парламенту Криму відбувся чисельний мітинг

На заклик Меджлісу кримськотатарського народу тисячі людей вийшли на мирний протест у Сімферополі. Аби підтримати територіальну цілісність України. У той час на півострів заїжджали так звані російські «зелені чоловічки». Аби загарбати його

Спротив корінних мешканців не припиняється.

На честь усіх, хто бореться, у Дніпрі провели церемонію підняття кримськотатарського прапора

Блакитне полотно. На ньому – золотистий знак «тамга».

Це символ влади, який дослівно перекладається як підпис, печатка

«Такі заходи важливі. Сьогодні підкреслили повагу до кримськотатарського народу і його героїчного спротиву. Півострів і досьогодні окупований, але обов’язково буде повернутий», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Усіх, хто віддав життя за свободу, присутні вшанували хвилиною мовчання

Кемал Мустафаєв – кримський татарин. Зараз живе у Дніпрі й очолює кримськотатарський культурно-освітній центр

«Дуже багато мешканців Криму щиро бажають повернення півострова до складу України. Вони дуже цього чекають. Адже зараз живуть під постійними утисками. Деякі були змушені виїхати. Аби зберегти свої родини, свободу й навіть життя», – наголосив Кемал Мустафаєв

Імам Ісламського культурного центру Віталій Оверко – переселенець з Донецька. Виїхав ще 2014 року

«Ми є багатонаціональна країна. І ворог не може нас подолати, тому що ми захищаємо справедливість, поважаємо один одного, – сказав Віталій Оверко. – Взагалі кримські татари мають дуже давню історію взаємодії з Україною. Ми спільно отримували величезні перемоги над російською армією. Чого лише вартує Конотопська битва» 

Qırım – bu, Ukraina! Крим – це Україна!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook