ГоловнаCуспільство

У центрі профтехосвіти Служби зайнятості Дніпропетровщини цьогоріч 747 людей здобули фах чи підвищили кваліфікацію

Спеціальні курси для безробітних проводять у Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Цьогоріч їх пройшли 747 людей, 30 з яких – жителі інших регіонів. Всі вони, пройшовши навчання, отримали нову професію. Або ж підвищили кваліфікацію. 

«На вибір жителів регіону, які зареєстровані у Службі зайнятості, 12 професій. Спеціалісти у яких мають попит серед роботодавців. Це контролер-касир чи водій навантажувача, електрозварювавальник і молодша медсестра. А ще оператор котельні та продавці. Популярністю серед безробітних користується й фах манікюрниці», – сказала начальниця управління реалізації політики зайнятості Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Селякова. 

Що стосується підвищення кваліфікації, тут доступні 50 напрямків. Таких, що цьогоріч обирали жителі, – 17. Це користування ПК, офіс-менеджмент, діловодство, графічний та веб-дизайн. Освоювали також сучасні технології виготовлення кондитерських виробів, обробки і зберігання зерна. Пізнавали й теорію та практику керування дронами.

Для зареєстрованих безробітних навчання безкоштовне. Воно проходить онлайн, офлайн або у змішаному форматі. Долучитися можна, звернувшись до центру зайнятості за місцем проживання.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook