ГоловнаCуспільство

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж – гарантія безпеки клієнтів Дніпропетровської філії «Газмережі»

Газорозподільна компанія області продовжує інформувати споживачів щодо ключових аспектів технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках і відповідати на актуальні запитання.

Чи можна не укладати договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж?

Усі співвласники багатоквартирних будинків, які не мали існуючих договорів автоматично були приєднані до Типового договору з Оператором ГРМ (відповідно до Постанови НКРЕКП № 2291 від 05.12.2023 р.).

Чи дозволяється обирати іншого підрядника, який обслуговуватиме газові мережі?

Так, мешканці Дніпропетровщини можуть обрати й іншу обслуговуючу організацію, але цей виконавець повинен мати дозвіл на проведення таких робіт та кваліфікованих фахівців. Тоді впродовж 15-ти днів з моменту підписання угоди з іншою компанією уповноважена особа має повідомити про це Дніпропетровську філію «Газмережі» та розірвати угоду, укладену за замовчуванням.

Які роботи виконуються під час технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж?

Обслуговування включає в себе:

  • планове випробування системи на щільність;
  • ТО системи газопостачання, запірних пристроїв, газовикористального обладнання, призначеного виключно для опалення місць загального користування;
  • перевірку на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою мереж на герметичність.

Додаткову інформацію щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках читайте на офіційному сайті компанії https://dnp.grmu.com.ua/ у розділі «Технічне обслуговування ВБСГ».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook