ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує правила користування газом у спеку

З початком літа на вулиці спекотна погода, і це ще одна причина, аби особливо уважно ставитися до користування газовими приладами у власному помешканні.

Дніпропетровська філія «Газмережі» закликає споживачів регіону дотримуватися правил безпечного газоспоживання аби уникнути отруєння чадним газом чи аварійних ситуацій. 

Так, при підвищеній температурі повітря на вулиці може бути відсутньою тяга в димових та вентиляційних каналах. У результаті продукти горіння від роботи двоконтурного газового котла, колонки потрапляють до приміщення та стають причиною отруєння чадним газом. Чадний газ - безбарвний та не має запаху, і саме це робить його небезпечним для життя та здоров’я споживачів.

Газорозподільна компанія області нагадує прості правила безпеки при користуванні газовими приладами:

  1. при роботі газових приладів відчиняйте кватирку/вікно для припливу свіжого повітря;
  2. перевіряйте наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах приміщень, де встановлене обладнання;
  3. використовуйте газові прилади за призначенням та тільки у справному стані;
  4. не залишайте устаткування ввімкненим без нагляду.

Важливо! Будь-які газонебезпечні роботи мають право виконувати лише кваліфіковані спеціалісти, які мають відповідний дозвіл та досвід роботи.

Якщо відчули запах газу або сталася аварійна ситуація – телефонуйте за номером «104». І слідкуйте за станом газових приладів, а всі роботи, пов'язані зі встановленням, ремонтом, обслуговуванням обладнання, довіряйте лише професіоналам.

Бережіть себе та не нехтуйте безпекою!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook