ГоловнаCуспільство

Вінки, ляльки-мотанки, прикрашання дерева, розваги: в одному з дніпровських закладів позашкілля влаштували свято «Ой на Івана, ой на Купала!»

У дніпровському позашкільному закладі освіти «Центр дитячої та юнацької творчості «Крила» до свята Івана Купала влаштували розважально-пізнавальну програму «Ой на Івана, ой на Купала!». Захід організували за підтримки благодійного фонду «Globa 22» із залученням відвідувачів проєкту «Твій skill» та вихованців літнього майданчика, що при закладі. Учасникам серед іншого розповіли про свято, його традиції. А ще вони долучилися до прикрашання дерева, плетіння віночків, майстер-класу зі створення ляльок-мотанок із природного матеріалу (соломи, трави). Були також веселі ігри, водні естафети тощо. 

Одна із учасниць свята — Альона Корейко. Дівчина відвідує літній майданчик у згаданому закладі позашкілля. 

«Чудовий захід нам сьогодні організували. Розповіли про саме свято Івана Купала, про важливість збереження традицій. Усі гуртом віночки плели, ляльки-мотанки створили. Весело було і на різних конкурсах, естафетах. Як добре, що нам подарували таке свято. Ще й подарунки отримали — наплічник», — каже Альона.

Директорка центру дитячої та юнацької творчості «Крила» Людмила Михайлова зазначила: «Щодня намагаємося діткам, які відвідують наш літній майданчик, проводити заходи, аби їм було цікаво. Сьогодні провели масштабний захід до свята Івана Купала. Готувалися: зранку нарізали траву, з якої потім плели віночки і ляльки-мотанки. А ще дітки сьогодні познайомилися зі стародавніми народними інструментами. Потім були ще й водні розваги. У басейні вони помочили ніжки. По завершенні дітки отримали подарунки та смаколики. Сподіваємося, що народне свято їм запам’яталося. Зараз, попри складні часи, важливо, аби у дітей було їхнє дитинство!». 

Святковий захід відвідав і в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський. Він 24 червня є черговим по місту. 

«Важливо діткам прищеплювати традиції українських народних свят. Це й робимо у наших закладах позашкілля, де з дітей виховуємо українців. Йдеться про самосвідомість та самоідентифікацію. Це основне завдання позашкільної освіти. Сьогоднішнє свято вийшло чудовим. Задоволені діти, їхні посмішки — цьому підтвердження», — підкреслив Сергій Луденський.

Цього дня у згаданому закладі позашкілля він також відвідав і куточок національно-патріотичного виховання. 

«Такі куточки є в кожному закладі позашкілля. Вони спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей. Куточок складається з головних символів України: герба, прапора, гімну. Також кожен заклад доповнює їх патріотичними оберегами, мотанками, розписаними тубусами. А ще є світлини викладачів та батьків вихованців закладу, які вступили до лав ЗСУ. Є й фото тих, хто загинув. Ці фото як нагадування вихованцям про героїзм захисників!» — сказав Сергій Луденський. 

Також у центрі дитячої та юнацької творчості «Крила» (ж/м Тополя 1, 8-А) черговий по місту проінспектував і пункт незламності.

«Тут є все необхідне. У разі відключення світла електроенергію забезпечує генератор. Є кімната матері й дитини, ігрова зона для дітей. Є запас питної води, аптечка, засоби пожежної безпеки. Пункт відповідає усім нормам для комфортного перебування у непередбачуваних ситуаціях», — додав Сергій Луденський.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook