ГоловнаCуспільство

Комунальники Дніпра звертаються до мешканців міста з проханням використовувати санвузли за призначенням і не викидати в них сміття

У Дніпрі одна з водопровідних насосних станцій забезпечує водою Самарський район міста. Це понад 90 тис. мешканців, 12 медустанов та 14 шкіл. Станція приймає воду від Ломівської насосно-фільтрувальної станції та частково від Аульського водоводу та додатково її хлорує.

«За добу станція проганяє 7 тис. м3 води, а влітку 10-11 тис. м3. На місяць позначка сягає 210-330 тис. м3. На станції працюють 4 співробітники, які повністю її обслуговують. Також на випадок аварійних, довготривалих відключень світла на станції цілодобово перебуває черговий персонал», — зазначив начальник водопровідно-насосної станції Олександр Калниш.

Заступник головного інженера КП «Дніпроводоканал» Денис Ващук завітав на станцію, аби перевірити її роботу. Сьогодні, 21 червня, він черговий по місту.

«ВНС має два дизельні генератори потужністю 250 кВт та 64 кВт. Дані генератори забезпечують безперебійну роботу насосних агрегатів, встановлених на цій станції, під час вимкнення електроенергії або масштабного блекауту. Належним чином працюють й нові насосні агрегати з частотним регулюванням. У 2021 році була закінчена реконструкція станції, встановлено нове обладнання для заощадження електроенергії, підвищення продуктивності та покращення умов для праці робітників. Під час інспекції ніяких зауважень у мене не виникло. Станція забезпечена усім необхідним, аби подавати воду дніпрянам з належним тиском», — зазначив Денис Ващук.

Наступна точка перевірки – роботи з прочищення каналізації по вул. Вартових Неба, 15. Після заявки мешканців на місце прибули комунальники.

«У середньому за тиждень виконуємо 160 заявок на мережах водопостачання, ще 190 — на мережах водовідведення. За рік це більше ніж 20 тис. заявок. Усі аварійні роботи завжди проводимо оперативно. Очищення каналізаційних споруд є необхідним для забезпечення безперебійної роботи та для підтримки належного функціонування системи водовідведення, а також для запобігання аварійним ситуаціям. Це складний і трудомісткий процес, що вимагає значних зусиль та спеціалізованого обладнання. Шановні містяни, просимо вас використовувати санвузли за призначенням і не викидати в них сміття. Це допоможе забезпечити безперебійну роботу каналізаційної системи та уникнути неприємностей, які можуть виникнути через її засмічення», — підсумував Денис Ващук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook