ГоловнаCуспільство

Ремонт котлів, заміна тепломереж та встановлення енергоефективних насосів: у Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону

У Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону. У міських котельнях активно ремонтують котли, міняють тепломережі та встановлюють енергоефективні насоси. У 2024-му вже капітально відремонтовано 60 % котлів (від запланованих).

«Наше підприємство опалює 80 % Дніпра, тож ми розуміємо всю відповідальність. На одній з районних котелень, яка опалює 17 житлових будинків, технікум, 2 школи та дитячий садочок, було відремонтовано котли, встановлено нові газові пальники. Це дозволить заощадити 10-15 % газу. Зараз ми готові до опалювального сезону на 60 %», — прокоментував Володимир Білан, заступник директора КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради.

Роботи з підготовки до зими активно тривають і на інших об’єктах КП «Теплоенерго».

«На цій котельні (де проходила зйомка, — ред.) була проведена модернізація 2-х котлів. Замінена трубна частина котла. Це підвищує коефіцієнт корисної дії і заощаджує енергоресурс. Також замінені пальники. Вони електричні та працюють автоматично. Це безпечно та енергоефективно. Також було встановлено новий мережевий насос. Це дасть можливість використовувати меншу кількість енергії для виконання того ж завдання», — зазначив Дмитро Гризов, в.о. заступника начальника теплової дільниці КП «Теплоенерго».

Загалом станом на 15 липня виконані наступні роботи:

  • капітально відремонтували 18 котлів (62 % від запланованого);
  • замінили 21,6  км теплових мереж (60 % від запланованого);
  • замінили 15,37  км ізоляції теплових мереж (60 % від запланованого);
  • встановили 31 енергоощадний насос (60 % від запланованого).

Усі роботи виконують згідно з графіком.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook