ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі»: як проходить обслуговування газових мереж спільного користування у багатоповерхівках

Дніпропетровська філія «Газмережі» з лютого 2024 року проводить технічне обслуговування (ТО) внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоповерхових будинків на Дніпропетровщині. За цей період газовики області вже виконали ТО газових мереж спільного користування майже однієї тисячі багатоквартирних будинків у регіоні. Під час робіт було виявлено та ліквідовано 7,4 тис. витоків газу на мережах.

Відповіді газовиків на найпоширеніші запитання про ТО: 

1. Для чого проводиться техобслуговування?

Технічне обслуговування вкрай необхідне для безпеки мешканців багатоповерхівок і гуртожитків, адже такі роботи допомагають виявити можливі витоки газу, запобігають аварійним ситуаціям та заощаджують кошти мешканців області.    

2. Де мешканці можуть побачити графік робіт?

Фахівці газорозподільної компанії області проводять ТО внутрішньобудинкових мереж спільної власності відповідно до графіків, які опубліковані на офіційному сайті компанії. У свою чергу, Дніпропетровська філія «Газмережі», якщо є виконавцем даних робіт, попередить мешканців не пізніше, ніж за 10 робочих днів про дату та час виконання робіт з технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання у багатоквартирному будинку шляхом розміщених друкованих оголошень біля під’їздів/будинків.

3. Чи можна користуватися газом під час робіт на мережах?

На момент проведення техобслуговування мешканцям будинку тимчасово припиняється розподіл природного газу. Після технічного обслуговування системи газопостачання, запірних пристроїв, газовикористального обладнання, планового випробовування системи на щільність тощо, якщо не виявлено витоків блакитного палива чи інших порушень, газовики відновлюють розподіл газу.

Від вчасного та регулярного технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання залежить безпека і безаварійний розподіл блакитного палива до осель мешканців багатоповерхівок!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook