ГоловнаCуспільство

Чергування містом: перевірка пункту незламності та інспектування будівництва світлофорного об'єкта у Дніпрі

У Дніпрі для безпеки пішоходів та водіїв триває будівництво світлофорного об'єкта на перехресті Запорізького шосе та вул. Панікахи.

«Необхідність виникла, адже по Запорізькому шосе організовано рух транспорту 4 смугами. Ширина проїзної частини дороги близько 20 метрів, ширина кожної смуги близько 5 метрів, що сприяє руху з надвисокими швидкостями. Це магістраль загальноміського значення з інтенсивністю транспорту понад 1 500 одиниць на годину. До того ж є стихійний рух пішоходів», — зазначив Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради. Сьогодні, 24 липня, він черговий по місту.

На ділянці установлять 4 світлофорні опори, 6 транспортних та 2 пішохідні світлофори.

«Будуть острівці безпеки, пішохідне огородження та перехід. Останній облаштують заниженим пандусом з тактильною плиткою, світильниками та блоками мовного супроводу. Нині улаштовують острівки безпеки. Завершать роботи повністю за три тижні», — звітує Дмитро Герасимов, директор КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міськради.

«Цьогоріч вже провели реконструкцію світлофорного об’єкта на перехресті пров. Джинчарадзе та Запорізького шосе. Також у планах будівництво світлофорних об’єктів на перетині вул. Високовольтної та Запорізького шосе, на перехресті проїзду Олександра Гальченка та вул. Пресової», — додав Олександр Лещенко.

Авжеж, черговий перевірив і один з пунктів незламності, розташований по просп. Богдана Хмельницького, 31-А.

«Є місце для підзарядки гаджетів. Також тут облаштована кімната матері та дитини. Під час перебування у пункті можна випити води, заварити чаю або кави. Є вбиральня та медичний кабінет, де чергує медична сестра. Є генератор на 8 кВт та запаси пального», — розповіла Олеся Ситник, відповідальна за пункт незламності.

«Усі пункти на базі КП «Дніпровський електротранспорт» повністю екіпіровані. Дніпряни можуть зарядити свої електропристрої, послухати радіо. Генератори у постійній готовності та встановлені відповідно до норм», — підсумував Олександр Лещенко.

На базі КП «Дніпровський електротранспорт» організовано 6 пунктів незламності за адресами:

  • проспект Сергія Нігояна, 49
  • вулиця Холодильна, 2
  • проспект Богдана Хмельницького, 31-А
  • вулиця Миколи Руденка, 106
  • проспект Свободи, 74
  • вулиця Бориса Кротова, 15-А.
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook