ГоловнаCуспільство

Куди спрямовуються кошти, які дніпряни сплачують за розподіл газу?

Газова інфраструктура має постійно перебувати в робочому стані та підтримувати достатній тиск газу, щоб усі клієнти Дніпровської філії «Газмережі» могли користуватись блакитним паливом в будь-якому обсязі в будь-який час.

Підтримання належного тиску в газорозподільній системі пов’язане з постійними витратами. І це не тільки технологічний газ, а й поточні ремонти та заміна й модернізація газового обладнання. 

Саме тому частина коштів тарифу газорозподільних компаній витрачається на операційну діяльність – щоденні заходи з обслуговування обладнання й мереж задля підвищення безпеки газопостачання споживачів. Ці витрати операторів ГРМ є постійними, фіксованими й контролюються НКРЕКП. Вони включають вартість труб, газового устаткування, матеріалів і запчастин, а також пального, необхідного для оперативної роботи аварійної газової служби «104». 

Обслуговування газового устаткування включає щоденне обстеження багатокілометрових наземних і підземних мереж на предмет витоків газу, виконання поточних ремонтів та коригування тиску в газогонах на основі точних гідравлічних розрахунків.

В умовах війни дніпровські газовики продовжують працювати для забезпечення сталого та надійного розподілу газу мешканцям Дніпра та Дніпровського району. Щоденно персонал компанії забезпечує належну експлуатацію та технічне обслуговування понад 7,5 тис. газопроводів та споруд на них, здійснює ремонт та модернізацію складових елементів газорозподільної системи, локалізує та ліквідує аварійні ситуації на системі газопостачання у цілодобовому режимі.

Саме тому запорукою виконання усіх критично важливих робіт на системі газопостачання є своєчасне отримання коштів від споживачів за доставку газу.

Як швидко та зручно здійснити оплату за розподіл блакитного палива, читайте на сайті компанії.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook