ГоловнаCуспільство

Безкоштовна стоматологічна допомога: у Дніпрі військовослужбовці отримують безоплатне протезування зубів

«Я дізнався про цю програму від своїх побратимів. Спочатку сумнівався — не думав, що така програма дійсно є і працює. Але все ж вирішив звернутися. Переконався на власному досвіді. Мені вже зробили операцію із встановлення імплантатів. Зараз я тут, аби зняти шви. Цілком задоволений, дуже добре, що таке є», — розповів учасник бойових дій Роман.

Отже, у Дніпрі учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовці можуть отримати безоплатну стоматологічну допомогу у міських стоматологіях — вилікувати, видалити зуби, встановити імплантати чи зробити протезування. Окрім цього, право на безоплатне протезування мають ветерани праці, донори та сім’ї загиблих. 

«Безоплатна стоматологічна допомога надається завдяки міській програмі «Здоров’я населення м. Дніпра на 2023-2027рр.» За цією програмою за 6 місяців цього року вже опротезовано 112 учасників бойових дій та встановлено 231 імплантат. Опротезовано 146 пацієнтів інших пільгових категорій», — розповіла стоматологиня Марта.

Безкоштовне протезування у Дніпрі зазначені пільгові категорії можуть отримати у міських медзакладах. При собі потрібно мати:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовця ЗСУ;
  • довідку про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України.

Також у Дніпрі дорослі та діти мають право на ургентну безоплатну стоматологічну допомогу. Її можна отримати за адресами:

  • вул. Старокозацька, 68 (діти);
  • вул. Столєтова, 13 (діти і дорослі);
  • пр. Івана Мазепи, 47 (дорослі).
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook