ГоловнаCуспільство

До десятки найкращих вчителів України увійшли двоє педагогів із Дніпропетровщини

Катерина Корзун та Ярослав Федько увійшли до десятки фіналістів престижної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. Вони вразили журі своїм інноваційним підходом до навчання, використовуючи сучасні технології, такі як гейміфікація та робототехніка. Про це повідомляє «Освіторія Медіа».

На початку вересня стали відомі імена десяти фіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine 2024, організованої громадською спілкою «Освіторія».

Серед лідерів — двоє вчителів з Дніпропетровської області: Катерина Корзун та Ярослав Федько. Вони вразили журі своїм інноваційним підходом до навчання, роблячи освітній процес цікавим та ефективним.

Катерина Корзун, вчителька української мови та літератури, руйнує стереотипні уявлення про навчання у сільській школі. Її учні здобувають якісну та сучасну освіту, використовуючи штучний інтелект та технології доповненої реальності на уроках. І це попри те, що школа знаходиться неподалік від зони активних бойових дій.

«Катерина переконана, що технології — не лише для фізиків та інформатиків: вчителька української мови теж знайде застосування STEM-лабораторії! Вона активно застосовує науковий підхід, міжпредметність та навчання через дію, а її методичні розробки нагороджені численними відзнаками», — зазначили організатори премії ГС «Освіторія».

Ярослав Федько є вчителем фізики з унікальним досвідом роботи, адже його кар’єра починалася з інженерії медичного обладнання. Завдяки здобутим навичкам він успішно інтегрує наукові знання у викладання, створюючи практичні та цікаві уроки.

«Він використовує інноваційні методи, зокрема платформи для гейміфікації та набори для робототехніки, що підвищує залученість учнів. Ярослав мотивує їх до участі в олімпіадах і конкурсах, що забезпечує високі результати на національному й міжнародному рівнях», — йдеться у повідомленні.

Вже через місяць, 5 жовтня, з-поміж десяти фіналістів премії оберуть головного переможця. У Міжнародний день вчителя він або вона отримає 1 мільйон гривень на здійснення власної освітньої мрії.

Цьогоріч на премію було подано 1210 заявок, ще 2059 педагогів номінували їхні учні, батьки та колеги.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook