ГоловнаCуспільство

Скандал у Дніпрі: заступник мера вимагає від військових публічно підтримати його для уникнення в’язниці - ЗМІ

Заступник мера Дніпра Ігор Маковцев опинився в центрі гучного скандалу, коли стало відомо, що він нібито намагається змусити військових записувати відеозвернення на свою підтримку, аби уникнути кримінальної відповідальності. Як повідомляє Telegram-канал «Дніпро Оперативний», після низки обшуків і пред'явлення підозр, чиновники звернулися до бійців з проханням записувати відео, у яких стверджують, що завдяки правоохоронцям вони не отримують допомогу.

Згідно з інформацією, у 2022-2024 роках КП "Дніпровський електротранспорт" уклало контракти на перевезення вантажів і військової техніки на загальну суму 324 мільйони гривень, з яких частина договорів виявилась фіктивними. Саме Маковцев відповідав за цю діяльність і, за словами джерел, міг привласнити значні суми коштів.

Військові стверджують, що їх шантажують: якщо вони не підтримають Маковцева у публічних зверненнях, то не отримають жодних коштів з міського бюджету. Це викликало обурення серед громадськості, яка називає такі дії «недопустимими».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook