ГоловнаCуспільство

У Чумаківській громаді відкрився освітньо-цифровий центр

В одному з ліцеїв Чумаківської громади на Дніпропетровщині відкрили сучасний освітньо-цифровий центр. Простір облаштували за проєктом, який втілили спільно з Благодійним фондом «Стріт Чайлд Україна». Про це повідомили в ОВА.

«Співробітництво з нашими партнерами ми розпочали у квітні цього року. Тоді підписали відповідний Меморандум. Наша громада ввійшла до числа тих територій області, які були обрані для реалізації проєкту «Розширення освіти у надзвичайних ситуаціях. Цифрова трансформація», – зазначила голова громади Валентина Стець. 

Вона додала, що відкриття такого сучасного освітнього простору дуже необхідне. Особливо враховуючи умови воєнного часу.

Благодійники допомогли відремонтувати частину покрівлі ліцею. А ще – привести до ладу приміщення під центр. Придбали меблі, ноутбуки, роутери, проєктор, екран і все необхідне для творчості та розвитку.

Осередок зможуть відвідувати понад 400 учнів з трьох навчальних закладів громади. Тут проводитимуть творчі майстер-класи, різні позашкільні активності. Запрошують сюди й ветеранів, які повертаються з фронту. Захисники зможуть отримати психосоціальну підтримку та поспілкуватися з побратимами.

Окрім центру, в ліцеї незабаром планують відкрити ресурсну кімнату. Цей простір буде для дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook