ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі»: чому не можна встановлювати електровитяжку поруч із газовим котлом

Наразі споживачі Дніпропетровщини активно готуються до опалювального сезону, замовляють послуги з обслуговування, заміни чи встановлення газового обладнання. Тому Дніпропетровська філія «Газмережі» вкотре нагадує: категорично заборонено проводити монтаж колонок або котлів із відкритою камерою згоряння в одному приміщенні з витяжкою, яка має примусову вентиляцію.

Під час роботи витяжки у димоході може виникнути зворотна тяга. У результаті продукти горіння від роботи газового котла або колонки потрапляють у приміщення, що може призвести до отруєння чадним газом. Чадний газ – безбарвний та не має запаху, і саме це робить його небезпечним для життя та здоров’я споживачів.

Також важливо пам’ятати, що порушення правил експлуатації газового обладнання може призвести не тільки до отруєння, але й до виникнення аварійних ситуацій, що несуть загрозу життю і майну.

Для виконання будь-яких робіт, пов'язаних із монтажем газового устаткування, Дніпропетровська філія «Газмережі» рекомендує звертатися лише до спеціалістів, які мають відповідні дозвільні документи та сертифіковане обладнання.

Замовити послуги встановлення чи заміни газових приладів можна у Центрах обслуговування клієнтів на Дніпропетровщині. Адреси та графік роботи можна переглянути на офіційному сайті компанії у розділі «Контакти» – https://dnp.grmu.com.ua/.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook