ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині з початку року Міграційна служба надала понад 270 тис адміністративних послуг

Цьогоріч в області Міграційна служба надала понад 270 тис адміністративних послуг. Зокрема, видала більш ніж 85 тис ID-карток і майже 156 тис закордонних паспортів. Проводилася й робота із протидії нелегальній міграції на території регіону. Про це стало відомо під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

«В умовах повномасштабної війни ми також розробили і впровадили алгоритм термінового оформлення паспортів для військових. Документів, які вкрай необхідні оборонцям для виїзду на навчання чи лікування за кордоном. А ще – оптимізуємо процес надання адміністративних послуг у територіальних підрозділах», – зазначив начальник ГУ Державної міграційної служби в області Богдан Чегіль.

Він додав, що працює «гаряча лінія» 0-800-50-48-74. Номер безкоштовний для дзвінків зі стаціонарних і мобільних телефонів. Мешканці можуть отримати консультації з міграційних питань.

Очільник ГУ Державної міграційної служби в області наголосив, що в Україні проводиться спецоперація під умовною назвою «Мігрант». Вже вдалося виявити 218 нелегалів. Ухвалено понад півтори сотні рішень про примусове повернення іноземців до їхніх країн. Ще понад 650 порушників притягнули до адміністративної відповідальності. Загалом вони сплатили більш ніж півмільйона гривень штрафів.

«Цього року також відбулися важливі зміни у міграційному законодавстві. Багато з них стосуються іноземців, які під час повномасштабного вторгнення офіційно стали на захист України. Наприклад, таким оборонцям надана можливість подавати декларацію про відмову від громадянства своєї держави й отримувати українське», – розповів Богдан Чегіль. 

Він пояснив, що раніше замість декларації про відмову було зобов’язання припинити іноземне громадянство. Його виконувати було складніше.

Представники інших країн, які служать за контрактом у ЗСУ, тепер можуть легально перебувати на території України за наявності військового квитка. Це якщо їхній паспорт втрачений, підлягає обміну або в нього закінчився термін дії. І при цьому отримати новий документ – неможливо. Бо, наприклад, людині для цього треба звернутися до державних органів своєї країни.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook