ГоловнаСпорт

Шпажист із Дніпропетровщини Богдан Нікішин здобув золоту медаль на всеукраїнському турнірі

Шпажист із Дніпропетровщини Богдан Нікішин здобув золоту медаль на всеукраїнському турнірі

Дніпрянин Богдан Нікішин виборов «золото» на Турнірі найсильніших фехтувальників країни. Це один з етапів Кубку України, повідомив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Богдан Нікішин входить до зіркового топу українських спортсменів. Не раз підкорював світові та європейські змагання. У 2020-му відзначився бронзовою нагородою у Ванкувері. А цього сезону – перший національний старт і одразу «золото», – зазначив Олександр Пшеничников.

Змагання проходили у Києві. Участь взяли майже 80 спортсменів з різних куточків України. Турнір складний – відбувався два дні.

«Це було наче два окремих змагання. Усі фехтувальники боролися за нагороди у перший день. На другий починали все з початку. Переможця визначали за сумою балів, – розповів Богдан Нікішин. – Ми вперше за декілька місяців знову змогли випробувати свої сили».

Турнір найсильніших фехтувальників України – підготовка до останнього відбіркового виступу за олімпійську ліцензію.

Богдан Нікішин – заслужений майстер спорту України, чемпіон світу, багаторазовий призер різних світових та європейських чемпіонатів. А ще офіційний кандидат на участь в Олімпійських іграх у Токіо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook