ГоловнаСпорт

Легкоатлети Дніпропетровщини здобули дев’ять медалей Зимового чемпіонату України

Легкоатлети Дніпропетровщини здобули дев’ять медалей Зимового чемпіонату України

У Сумах завершується Зимовий легкоатлетичний старт. Чемпіонат України вже приніс до скарбнички області три золоті, три срібні та три бронзові медалі. Про це повідомив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.  Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Легкоатлети області яскраво відзначилися на Зимовому національному чемпіонаті. Вище та вправніше стрибали, швидше бігли. Встановлювали особисті рекорди та здобували путівки на міжнародні змагання. Старання наших спортсменів принесли дев’ять нагород», – зазначив Олександр Пшеничников.

Авторки перемог – стрибунка Ярослава Магучіх, бігунка Ганна Рижикова-Ярощук. «Золото» у стрибках із жердиною взяв Іван Єрьомін.

Ярослава Магучіх вчергове підкорила висоту 2 метри у приміщенні. Ганна Рижикова-Ярощук встановила особистий рекорд на 400-метрівці – 52,57 с.

«Головними суперницями Ганни на дистанції були її напарниці. Ті, з якими вона зазвичай виступає в естафеті 4 по 400. Дівчата зайняли увесь п’єдестал пошани», – розповів головний тренер збірної команди Дніпропетровської області Василь Ярощук.

Серед «срібних» призерів – Тетяна Кайсен. Дистанцію у 200 м вона пробігла за 24,62 с. На 60-метрівці другим фінішував Станіслав Коваленко.

Дисципліна «потрійний стрибок» подарувала одразу трьох призерів. Срібну медаль завоював Євген Шевченко, бронзову – Олександр Попко та Анастасія Колотій.

Легкоатлетці Катерині Онісімовій на дистанції 3000 м з перешкодами дісталася «бронза».

Ярослава Магучіх, Ганна Рижикова-Ярощук та Станіслав Коваленко у березні виступатимуть на чемпіонаті Європи в Польщі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook