ГоловнаСпорт

Змагання міжнародного рівня та унікальна для України понтонна система: спортивне життя Дніпра–2021

Змагання міжнародного рівня та унікальна для України понтонна система: спортивне життя Дніпра–2021

Цей рік у Дніпрі буде насиченим на спортивні події. Загалом планується понад 200 подій місцевого рівня, міські турніри та фестивалі. Є серед них й ті, що вже стали традиційними для Дніпра. Усі заплановані заходи проводитимуться з урахуванням санітарно-епідеміологічних норм. Про це під час пресконференції 15 квітня повідомив Олександр Осипов, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

26–29 травня відбудеться особистий чемпіонат України з веслування на байдарках та каное (відбір на Олімпійські ігри–2021), а 30 травня планується традиційний для Дніпра Велодень. 

4–6 червня на Фестивальному причалі відбудеться чемпіонат України «Doubl Handed Mix» з вітрильного спорту в класі яхт Platu25 – це видовищне шоу, яке містяни зможуть спостерігати з набережної. 5–6 червня відбудеться Кубок Європи з тріатлону та 10-й «Dnipro Triathlon Fest». 

«Торік ми двічі переносили дату «Dnipro Triathlon Fest», сподіваючись, що він все ж таки відбудеться, але врешті захід довелось скасувати. Для проведення у 2021-му ми готуємося вже давно й дуже ретельно. Я можу запевнити, що усі санітарні норми будуть дотримані: учасники носитимуть маски до виходу на першу ділянку змагань та надягатимуть одразу після фінішу, стартове містечко буде забезпечено санітайзерами, ми вимірюватимемо температуру, елітним спортсменам ми робитимемо експрес-тести перед тим, як вони отримуватимуть стартові пакети», – розповіла голова Федерації легкої атлетики м. Дніпра та Дніпропетровської області Марина Філатова. 

19 червня у сквері «Прибережний» відбудуться змагання з воркауту «Workout Games». А 20 червня вперше у Дніпрі – велосипедна гонка «Gran Fondo Dnipro Race»: «Це міжнародний турнір, на якому збереться понад 400 велосипедистів. Раніше захід відбувався за межами міста, а цьогоріч колона стартує на Фестивальному причалі. Захід буде дуже видовищним!» – зазначив Олександр Осипов. 

Відбудеться й легкоатлетичний забіг «Нічна десятка» (24 липня) – захід, який вже встигли полюбити бігуни-аматори, адже дистанції на змаганні 5 км та 10 км. У вересні у Дніпрі вперше відбудеться фестиваль з дайвінгу. А на День міста, 11 вересня, вже традиційно проведуть відкритий чемпіонат України з «Drag Racing». 

18–19 вересня відбудеться видовищний чемпіонат з воднолижного спорту «Sentosa Open». 

А 26 вересня відбудеться п’ятий «Dnipro marathon–2021». 

«Обов’язково будуть дитячі забіги, класичні дистанції, марафон та напівмарафон. Також у рамках марафону пройде «Миля добра», яку дуже люблять учасники. Це дистанція 1,6 км, що доступна будь-якій здоровій людині, до того ж можна зробити добру справу та переказати кошти на благодійність», – додала Марина Філатова. 

15 та 16 жовтня у Дніпрі планується всеукраїнський турнір «Патріот», присвячений Дню захисника України, – це змагання з дзюдо серед юнаків. Крім того, цього року у Дніпрі з’явиться понтонна система. 

«Понтонну систему використовуватимуть для проведення всеукраїнських змагань на байдарках, каное, а також з греблі, академічного веслування, тріатлону. Такої системи немає в Україні. Вона зроблена з жорстких кріплень. Її «фішка», що система трансформується і може використовуватися не лише, як стартова у різних видах спорту. Тож у нас є ідея провести показовий виступ з черлідингу або єдиноборств на воді», – додав Олександр Осипов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook