ГоловнаКультура

Дніпровський театр ляльок здобув першість у конкурсі «Січеславна-2021»

29 березня у Дніпровському театрі драми та комедії нагородили переможців фестивалю-конкурсу «Січеславна-2021». За перемогу цього року змагались 15 театральних колективів Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського та Запоріжжя. На переможців чекали не тільки почесні звання, а й грошові винагороди. Преміальний фонд фестивалю цьогоріч склав близько ста тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Під час нагородження театральних діячів ще раз привітали із професійним святом

Найкращим вручили грамоти та подарунки від імені голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.

«Вітаю всіх із Міжнародним днем театру. Маю надію, що наступна ювілейна «Січеславна» відбудеться офлайн із повними залами, енергією глядача та без пандемії», — наголосила радник голови облради з питань культури Наталія Хазан.

По завершенню урочистостей журі оголосило переможців фестивалю-конкурсу.

Гран-прі за кращу виставу для дітей отримав Дніпровський міський театр ляльок.

У номінації «Краща режисерська робота» ліпшим визнано Віталія Денисенка, директора-художнього керівника Дніпропетровського академічного обласного українського молодіжного театру.

Гран-прі за кращу виставу для дорослих — Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія Руху».

Найліпшими виконавцями жіночої та чоловічої ролі стали актриса Кам’янського музично-драматичного театру Марина Юрченко та актор Криворізького академічного театру драми та музичної комедії  Багдан Юзепчук.

Найліпшим акторським дуетом визнано Сергія Клименка та Володимира Владімірова із Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook