ПП «УДАР Віталія Кличка» проводить серію навчальних семінарів з надання першої домедичної допомоги

Сьогодні, 23 лютого, у ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему: «ПП «УДАР Віталія Кличка» проводить серію навчальних семінарів з надання першої домедичної допомоги».

У прес-конференції взяв участь:

  • керівник Дніпровської міської організації ПП «Удар Віталія Кличка» Віталій Жеганський.

Ідея навчити людей, як правильно за необхідності надавати домедичну допомогу, зародилася у центральному офісі ПП «Удар Віталія Кличка», згодом же поширилася всією Україною. У Дніпрі перший такий тренінг пройшов 19 лютого. Залучили до нього сертифікованого Міністерством охорони здоров’я спеціаліста з домедичної допомоги Івана Кондратенка. Перше заняття тривало 3,5 години й викликало неабиякий інтерес серед слухачів. Відтак спрацювало «сарафанне радіо» й вже сьогодні на тренінги вишукалася черга.

Віталій Жеганський розказав, започатковуючи тренінги з першої домедичної допомоги у Дніпропетровській області, запланували чотири такі заняття. Проходять вони у вихідні дні, аби не відволікати людей від роботи та навчання. Сертифікований МОЗом тренер Іван Кондратенко роз’яснює слухачам, які антисептичні засоби є дієвими, а які абсолютно марні, у яких випадках постраждалому треба накласти шину, а у яких достатньо перев’язки. Вся отримана інформація закріплюється на практиці.

«Люди хочуть дізнатися, що вони можуть зробити в такий буремний для всіх нас час, тому вони йдуть на ці курси. Як показав досвід минулого тренінгу, люди не пам’ятають, чи вчили їх цьому у школі, а на підприємствах зараз взагалі рідко дають такі знання. Більшість людей не знають, як правильно надавати першу домедичну допомогу. Повний курс нашого тренера розрахований на шість годин – це цілий день навчання. Але, враховуючи той факт, що на тренінги записуються люди, які працюють чи навчаються, у них не має змоги проводити на заняттях цілий вихідний. Тому ми прийняли рішення, що дамо найнеобхіднішу інформацію за трьохгодинне заняття. Та можливо після першої хвилі тренінгів, ми замінимо теми й проведемо додаткові курси», - пояснив Віталій Жеганський.

Вже цієї суботи другий тренінг проведуть для дніпрян, далі черга за жителями Новомосковська та Павлограду, а також відповідних районів.

«Вже зараз на курси є черга. Тренер нас просив, щоб на одному тренінгу було не більше 30 людей, а щоб приміщення, де проводиться курс було пристосованим для проведення практичної частини заняття – накладення шин, відточення навичок перев’язки, тощо. Реєструються бажаючі прослухати цей курс через соціальну мережу і кількість бажаючи ми моніторимо щовечора. По Дніпру заявок на зараз вже 57, а у Павлограді – 167. Ми розуміємо, що хтось може відсіятися, але все одно – це чимала кількість охочих», - розказав керівник Дніпровської міської організації ПП «Удар Віталія Кличка».

Віталій Жеганський також додав, що тренінги ініційовані партійцями ПП «Удар» - це не про війну чи мирний час, а про здоров’я людини, яка може травмуватися й потребувати першої домедичної допомоги. Він переконаний: навчати цьому треба починати зі шкільної лави, адже діти мають знати не тільки ази з математики та мови, а й розуміти, як рятувати у разі необхідності.

«Ці тренінги не про політику, а про здоров’я та життя громадян, що є найціннішим на планеті. Якщо зараз такі знання не дають, то можливо приклад партії «Удар» когось надихне та його забажають перейняти. Але позиція нашої партії, що всі мають знати, як надавати першу домедичну допомогу. Так, у час політичного та військового загострення ця тема набуває неабиякої актуальності, але й в мирний час ми маємо розуміти та знати, як діяти, коли людині поруч стало зле. До того ж домедична допомога – це ще й знання про те, як не нашкодити. Всім радам, в тому числі й Верховній, треба задуматися про те, аби започаткувати курси, обов’язкове навчання з домедичної допомоги на рівні навчальних закладів та підприємств», - сказавкерівник Дніпровської міської організації ПП «Удар Віталія Кличка».

Долучитися до тренінгів з домедичної допомоги можна, заповнивши форму на сторінці партії у Facebook.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook