ГоловнаCуспільство

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали про дотримання правил карантину

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали про дотримання правил карантину

Носити маски у громадських будівлях, користуватися дезінфекторами, уникати скупчень людей та не подорожувати без нагальної потреби. Про необхідність суворо дотримуватися правил карантину нагадав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. Про це повідомляє пресс-служба Дніпропетровської ОДА.

«На жаль, в Україні продовжує зростати кількість виявлених випадків COVID-19. Щодня фіксуємо нові випадки хвороби і на Дніпропетровщині. Вкотре закликаємо мешканців області дотримуватися правил карантину – носити маски або респіратори, уникати скупчень людей, не влаштовувати масових гулянь та за можливості – утриматися від подорожей,зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Всім слід пам’ятати: нехтуючи протиепідемічними заходами, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й своїх рідних та оточуючих»,.

Протиепідемічні заходи продовжують діяти у транспорті та громадських місцях, спортивних установах та навчальних закладах, торговельно-розважальних центрах, магазинах та закладах обслуговування.

Перебувати у громадських будівлях можна тільки в масках або респіраторах. Перевозити пасажирів дозволено виключно в межах сидячих місць. Масові заходи можна проводити із розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів. Кінотеатри мають бути заповнені не більш ніж на половину.

За дотриманням карантинних обмежень слідкують поліція та Держпродспоживслужба. У випадку порушень – штрафують.

Загалом на Дніпропетровщині – 1750 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби. 1160 мешканців області вже одужали, 39 – померли.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook