ГоловнаCуспільство

У Дніпрі продовжують капітальні ремонти лікувальних закладів

У Дніпрі триває капітальний ремонт у центрі первинної медико-санітарної допомоги №8 (вул. Софії Ковалевської,53 А). Наразі вже виконано 80% робіт. Облаштовують ґанок, утеплено та оздоблено фасад, зроблено пандус, розширено дверні отвори, зроблений більш доступним для маломобільних груп людей просторий хол. Також ремонтують санвузли, які будуть обладнані для людей з інвалідністю і матимуть тривожну кнопку.

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Центр первинної медико-санітарної допомоги №8 - один з 9 об’єктів у нашому місті, де відбувається реновація. У лікувальних закладах приймають багато пацієнтів, тому дуже важливо, щоб приміщення були максимально комфортними та сучасними, це перше, що береться до уваги під час проведення ремонтів. Окрім зовнішнього оздоблення, всередині замінюють електричні мережі, встановлюють систему протипожежної безпеки з функцією оповіщення. Завершити ремонт планується у жовтні», - розповів головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

За словами директорки ЦПМСД №8 Ольги Ломоносової, за більш ніж 45 років існування центру, тут проводилися лише косметичні ремонти, такого капітального та масштабного не було. 

«Наш центр один із найбільших у місті. Тут обслуговується майже 52 тисячі пацієнтів, з них зареєстровано близько 1000 осіб з інвалідністю, які потребують відповідних умов для отримання якісної медичної допомоги у нашому центрі. Наразі тут облаштовується цілковита доступність до будівлі, щоб пацієнти маломобільні чи з інвалідністю могли самостійно потрапити до лікувального закладу. Для цього розширено дверні отвори, на вході буде встановлено автоматичні розсувні двері, облаштовано пандус з перилами, у холі буде більше місця, а стійка реєстратури буде пониженою. Раніше цього всього не було», - сказала Ольга Ломоносова. 

Мешканка району Олена більше 10 років обслуговується у центр первинної медико-санітарної допомоги №8, каже, що оновлення цей лікувальний заклад потребував уже давно.

«Тут завжди було чистенько, але зовнішній вигляд морально застарілий. Дуже добре, що тепер тут роблять ремонт. Цей заклад нарешті буде облаштований для людей так, щоб було комфортно, доступно, а також приємно знаходитися у цьому приміщенні», - сказала жінка.

Нагадаємо, у місті капітально ремонтують 9 лікувальних закладів. Ремонтні роботи проводяться коштом міського бюджету. Загальна вартість становить майже 100 млн грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook