ГоловнаCуспільство

У Дніпрі з місцевими мешканцями обговорили проєкт комплексної реконструкції скверу на розі вул. Калинової та Образцова

У Дніпрі з місцевими мешканцями обговорили проєкт комплексної реконструкції скверу на розі вул. Калинової та Образцова

У Дніпрі у форматі громадських слухань презентували проєкт комплексної реконструкції скверу на розі вул. Калинової та Образцова. На сьогодні розроблено ескізи загального вигляду всього об’єкту. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Цей сквер реалізує багато рекреаційних функцій, у тому числі тут буде повноцінний дитячий майданчик, велика площа для різних заходів, зона під можливе облаштування районної ялинки. За попередніми ескізними напрацюваннями, родзинкою скверу стане фонтан, а також кінотеатр під відкритим небом. На екрані транслюватимуться серед іншого і мультфільми для дітей. Окрім того, буде встановлено нові сучасні елементи благоустрою: мощення, лавочки, урни, газони з поливом. Словом, тут буде чудово сформована територія із зеленими насадженнями», - розповів начальник управління головного архітектурно-планувального управління департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Зі свого боку, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників ДМР Антон Андрієнко підкреслив: «Проведення комплексної реконструкції скверу входитиме в концепцію урбаністичних покращень у Дніпрі, під час яких створюються місця для відпочинку та дозвілля містян. Щороку таких зон по місту з’являтиметься все більше».

До процесу розробки проєкту комплексної реконструкції скверу долучилися і в медіахолдінгу «Наше місто».

«До нас свого часу звернулася адміністраторка місцевої групи «Калинова-Клочко» у Фейсбук Євгенія Мальцева з тим, що тут необхідно зробити гарний сквер. Ми відреагували на прохання місцевих мешканців і скоординували цей процес, щоб фахівці розробили такий проєкт», - сказав шеф-редактор медіахолдінгу «Наше місто» Олексій Безуглий.

Під час громадських слухань до обговорення презентованих ескізів проєкту активно долучилися місцеві мешканці, які висловили всі свої побажання та зауваження.

«Попередньо при створенні цього проєкту ми врахували всі побажання мешканців, щоб обов’язково тут був дитячий майданчик з огородженням, велика вільна зона, щоб дітлахи могли кататися на самокатах, велосипедах, роликах. Також мешканці запропонували встановити тут кінотеатр під відкритим небом, зважаючи, що в інших мікрорайонах такий досвід уже є. Сьогодні мешканцям презентували ескізні роботи по проєкту. Їхнє спільне побажання – максимально зробити освітлення, насадити більше дерев, передбачити на лавочках спинки для комфортного відпочинку, а також облаштувати додаткову зону дозвілля для дітей більш старшого віку. Усе почули і обов’язково врахуємо думку мешканців», - наголосив депутат міськради Сергій Пустовий.

Він також нагадав, що нещодавно рішенням сесії міськради територія скверу взята на баланс КП «Міські парки» для обслуговування.

Мешканка Дарина радіє, що нарешті сквер у їхньому мікрорайоні комплексно реконструюють: «Те, що презентували, виглядає дуже гарно. Якщо нам все так і зроблять – буде чудово. Маю трьох дітей, і для прогулянок нам не вистачає облаштованої території. Тому, звісно рада, що зроблять нам сучасний сквер з великим повноцінним дитячим майданчиком, фонтаном, ба більше – кінотеатром. Дуже добре, що облаштовують не лише територію в середмісті, а й у житломасивах, районах».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook