ГоловнаCуспільство
Спецтема

Вибори в період пандемії COVID-19 не тільки несуть загрозу громадянам, а й порушують їх конституційні права, - Олександра Клімова

Представники політичної партії «Команда Дніпра» виступили з повторною заявою про необхідність перенесення місцевих виборів-2020 в Україні в зв'язку зі ситуацією з поширенням коронавірусної хвороби.

Лідерка політичної партії «Команда Дніпра» Олександра Клімова повідомила, що місцеві вибори в період пандемії не тільки несуть загрозу для здоров'я громадян, а й порушують їх конституційні права: люди, що хворіють на коронавірус і знаходяться на самоізоляції, не зможуть прийти на виборчу дільницю і проголосувати.

Про це стало відомо під час прес-конференції.

«Масові свята і скупчення людей, які ми спостерігали в Дніпрі у вересні, безпосередньо призвели до тяжких наслідків. І це лише початок. Наше завдання - подбати про посилення протиепідемічних заходів і про перенесення виборів, які будуть прямим джерелом зараження більшої частини населення. Ми не повинні допустити піку захворюваності, щоб в наших лікарнях не було нестачі персоналу, медикаментів і обладнання.

Місцеві вибори зараз, мало того, що сприяють епідемії, вони порушують конституційні права громадян. Якщо людина знаходиться на самоізоляції чи хворіє, вона не піде на вибори сама і не дасть можливості проголосувати рідним. До того ж, більшість розсудливих людей не пустять літніх батьків на вибори, знаючи, що це може нести відверту небезпеку. Тому, Верховна Рада України повинна або розробити план перенесення виборів, або створити безпрецедентні заходи для безпеки громадян», - сказала Олександра Клімова.

Вона також зазначила, що ситуація з коронавірусом може вплинути на явку виборців, що зробить її низькою і поставить під сумніви ефективність проведення місцевих виборів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook