ГоловнаCуспільство

​У Дніпрі завершився перший етап реконструкції скверів на проспекті Петра Калнишевського

​У Дніпрі завершився перший етап реконструкції скверів на проспекті Петра Калнишевського

У Дніпрі на проспекті Петра Калнишевського в скверах у районі будинків №№ 12 і 24 завершився перший етап реконструкції. Так, вже облаштовано нові пішохідні доріжки, лави с підсвіткою, освітлення, газони та дитячі майданчики.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Перший етап охоплював укладання нового рулонного газону та автоматичної системи поливу. Для завершення реконструкції залишилося по всьому периметру скверів встановлення дерев’яних лав з неоновою підсвіткою. Таке освітлення додасть «родзинки», якої раніше не було. До нас також зверталися місцеві мешканці, щоб було встановлено спинки на лавах, що ми також врахували й зробимо. Для дитячої інсталяції буде укладено жовту гумову наливну підлогу для забезпечення безпеки. Такого в місті ще не було, і це буде виглядати сучасно. В цьому питанні Індустріальний район заклав старт подібних реконструкцій скверів в різних локаціях міста. Подібні сквери будуть з’являтися і в інших районах. Програму мера Бориса Філатова «Місто без околиць» у реальності можливо побачити саме тут і зараз», - зазначив депутат міської ради Сергій Пустовий.

Головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко додав, що це один з реалізованих проєктів в рамках реконструкції міста, де з’являться урбаністично правильні локації для відпочинку дніпрян.

«Таким чином містяни мають змогу відпочивати не лише в середмісті, а й у «спальних районах». Додатково це створює внутрішній міський туризм, який дозволяє краще пізнавати своє місто. Ці сквери на проспекті Петра Калнишевського чудово вписуються у композицію з технопарком, який знаходиться неподалік. Таким чином у місцевих мешканців є три місця, де можна відпочивати. Після завершення робіт ці локації стануть «перлиною» проспекту Калнишевського», - розповів Антон Андрієнко.

Місцеві мешканці задоволенні новим місцем відпочинку. Так, дніпрянин Володимир Мамченко згадує, що з кінця 80-х років ці місця були в занедбаному стані: «Це місце раніше навіювало зневіру. Наразі ми дуже задоволенні реконструкцією скверів. Тепер є місце, де можна вийти та відпочити з родиною після роботи».

Задоволена новим місцем відпочинку і городянка Ірина Каменська: «Раніше тут був «притончик» неблагонадійних людей. Тепер же усе розрівняли, встановили освітлення, урни, лави та інсталяцію для дітей. Ми дуже задоволені і вдячні за це меру Борису Філатову і нашому депутату Сергію Пустовому».

Дніпрянка Наталя Виноградова задоволена тим, що тепер є де прогулятися з дитиною: «Раніше таких місць для прогулянок не було. Тепер дуже гарно у скверах. Нам подобається доброустрій, і ми за нього вдячні міському голові».

Сергій Пустовий додав, що остаточно роботи будуть завершені до кінця місяця. Окрім цього, ще три локації, які від радянських часів не реконструювалися, зазнають змін.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook