ГоловнаПолітика
Спецтема

Політичні амбіції повинні поступитися місцем турботі про людей, - Микола Саляєв про необхідність перенесення місцевих виборів-2020

Представники політичної партії «Команда Дніпра» виступили з повторною заявою про необхідність перенесення місцевих виборів-2020 в Україні в зв'язку зі ситуацією з поширенням коронавірусної хвороби.

Кандидат в депутати Дніпровської міськради від політичної партії «Команда Дніпра» Микола Саляєв повідомив, що за останній тиждень смертність від коронавірусу в Дніпропетровському регіоні склала третину від загальної кількості летальних випадків в області. Він зазначив, що в даній ситуації політичні амбіції повинні поступитися місцем турботі про людей, що має на увазі перенесення місцевих виборів до більш сприятливого періоду.

Про це стало відомо під час прес-конференції.

«Команда Дніпра» робить повторну заяву до Верховної Ради України, всіх політичних сил, органів державної влади і розсудливих громадян. Ми наполягаємо на розгляді питання про перенесення місцевих виборів на більш сприятливий час. На жаль, епідситуація в нашому місті і області продовжує погіршуватися. За весь період пандемії в Дніпропетровському регіоні померло 196 пацієнтів, зокрема, за минулий тиждень - 71 особа. Тобто, третя частина летальних випадків на Дніпропетровщині зафіксована за минулий тиждень. Нових хворих за тиждень виявлено близько 2 тис. чоловік, а за весь час епідемії їх кількість становить 9 тис. Ми спостерігаємо серйозне наростання захворюваності і смертності в Дніпропетровській області», - сказав Микола Саляєв.

Він зазначив, що місцеві вибори стануть колосальним джерелом зараження коронавірусом.

«Обмежені приміщення виборчих дільниць будуть пунктами найбільшої концентрації вірусу. Таким чином, Дніпро ризикує отримати рукотворний спалах коронавірусу. Владою зараз вживаються заходи щодо протидії коронавірусу. Але, відкритим залишається питання: де взяти стільки медперсоналу? Завжди легше не допустити, ніж «розрулити». Але поки ми не бачимо посилених заходів профілактики і продовжуємо наполягати на перенесенні місцевих виборів, щоб з ланцюжка інфікування прибрати ті важелі, на які можемо вплинути. Потрібно, щоб політичні амбіції поступилися місцем турботі про людей», - повідомив Микола Саляєв.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook