ГоловнаCуспільство

Зелене місто: працівники ДТЕК Дніпровські електромережі висадили близько 400 дерев в Дніпрі та області

Зелене місто: працівники ДТЕК Дніпровські електромережі висадили близько 400 дерев в Дніпрі та області

Майже 400 нових дерев висадили працівники ДТЕК Дніпровські електромережі. Акцію з озеленення провели у Дніпрі, Нікополі, Кам’янському, Кривому Розі, а також інших містах та районах області. Таким чином компанія долучилася до комплексної програми з озеленення міст та всесвітньої  боротьби зі змінами клімату.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Дніпровські електромережі.

«ДТЕК – соціально відповідальний бізнес. Висадка зелених насаджень – це продовження глобальної та системної політики ДТЕК зі сталого розвитку в рамках Глобального договору ООН – боротьба зі змінами клімату. За останні 5 років в рамках проєкту ДТЕК «Зелене місто» на території Дніпропетровської області висадили понад 4,5 тисяч дерев. Це наш внесок у збереження навколишнього середовища й формування екологічного майбутнього для нових поколінь», – відзначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Під час акції працівники ДТЕК Дніпровські електромережі компанії висадили сосни, берези, липи та декоративну катальпу, а також туї та ялівець. Дотримувалися усіх карантинних норм: працювали у масках та зберігали соціальну дистанцію у 1,5 метри. Так, близько головного офісу компанії у Дніпрі висадили близько 30 саджанців дерев. Молоденькими соснами прикрасили територію біля нової підстанції «Наддніпрянська». А Центр обслуговування клієнтів у середмісті – кущами ялівцю.

«Саджанці – з місцевих лісгоспів. Листопад – оптимальний період для їхньої висадки. Так вони скоріше приживуться та довго радуватимуть мешканців своєю красою», – каже еколог ДТЕК Дніпровські електромережі Алла Павлова.

Відповідальне ставлення до ресурсів та екологічної безпеки – один з пріоритетів стратегії ДТЕК Дніпровські електромережі. Вже кілька років поспіль компанія бере участь у волонтерських проєктах ДТЕК «Зелене місто» та «Чисте місто». Традиційно навесні співробітники прибирають від сміття посадки, балки, парки, прибережні зони в містах області, а восени – саджають дерева. За останні п’ять років в рамках проєкту «Зелене місто» компанії ОСР ДТЕК Мережі висадили понад 5 тисяч дерев в Дніпропетровській, Київській, Донецькій та Одеській областях.

У 2007 році ДТЕК став учасником Глобального договору ООН – найбільшої у світі ініціативи зі сталого розвитку, яка об'єднує 9200 компаній та організацій зі 166 країн світу. Суть договору – в добровільному дотриманні 17 цілей розвитку. Вони поділені на три групи: environment, social, governance. Цілі ООН в галузі сталого розвитку інтегровані в стратегію ESG ДТЕК. У блоці Environment – ДТЕК Мережі є відповідальними за боротьбу зі змінами клімату.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook