ГоловнаCуспільство

YASNO створив для дітей казки та мультфільми про енергоефективність

Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень для мешканців Дніпропетровщини розпочав інформаційну кампанію «YASNO_як_заощаджувати». Проєкт приурочений до річниці бренду YASNO та має на меті показати, як кожна родина за допомогою доступних технологій може зменшувати витрати на комунальні послуги та покращувати екологію. В рамках підпроєкту «YASNO для дітей» працівники та їхні діти створили казкові оповідання з яскравими ілюстраціями та розмістили їх у відкритому доступі разом з анімаційними порадами з енергозбереження. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Розповісти малечі про важливість розумного споживання енергії та навчити їх ощадливості – непросте завдання для батьків. Щоб допомогти родинам, у працівників YASNO народилася ідея поділитися своїм досвідом та знаннями з енергоефективності у незвичайному форматі – у казках та фантастичних оповіданнях. Цікаві, захоплюючі твори формують у дітей культуру ощадливого ставлення до енергоресурсів, природи та планети, розповідають про відновлювані джерела енергії, розумне освітлення, двозонні лічильники та про світлу енергію добрих справ.

«Писати для дітей складніше, ніж для дорослих, адже я вже не дитина. А щоб бути зрозумілим і цікавим для малечі, треба бути простим», – розповідає директор з розвитку бізнесу YASNO, автор казки «Буде світло!» Олександр Онищенко.

А 9-річний Нікіта Грязнов – автор казки про світлячка – при підготовці до написання знайомився з елементами «розумного» будинку на сайті YASNO й інших компаній.

«Він суворо стежить за всіма членами родини, щоб завжди раціонально споживали ресурси й дбайливо ставилися до довкілля», – розповідає його мати Тетяна Грязнова, директорка з економіки та фінансів YASNO.

За ілюстрацію чарівних історій взялися професійні художники, зокрема, Яна Винагродська, Костянтин Стадніков, Олена Желєзняк.

Окрім казок, на сайті з'явилися мультиплікаційні поради, які вчать як заощаджувати в побуті. У серії мультпорад про секрети економії розказують кумедні персонажі – самі електроприлади!

«До першої річниці YASNO ми презентуємо важливий проєкт. Як відповідальний постачальник електроенергії та газу YASNO піклується про те, щоб клієнти зменшували свої витрати та споживали енергоресурси розумно. Ми розуміємо, що якісних творів для дітей, які б пояснювали важливість свідомого використання енергії, не так багато. Тому вирішили збільшити їх кількість. Закликаємо всіх дотримуватися простих та корисних порад та читати дітям наші «ясні» казки. Ми поступово будемо оновлювати сайт новими казками, мультфільмами та порадами про заощадження. Сподіваємось, що кожен українець – великий і маленький – знайде щось цікаве та корисне саме для себе», – сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Довідка:

YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Черкаській областях. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня та розвиває онлайн-обслуговування. Для зменшення витрат клієнтів на енергію постачальник пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook