ГоловнаCуспільство

Життєдайний кисень: ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали кисневі концентратори Павлоградській лікарні інтенсивного лікування

Життєдайний кисень: ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали кисневі концентратори Павлоградській лікарні інтенсивного лікування

ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали Павлоградській лікарні інтенсивного лікування шість кисневих концентраторів. Дефіцитне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих на коронавірус. 

Про це повідомляє прес-служба "ДТЕК". 

Павлоградська лікарня інтенсивного лікування - госпітальна база для лікування хворих на коронавірус у Західному Донбасі, де мешкають понад 200 тис. жителів. Наразі тут лікуються десятки мешканців регіону у середньому та важкому стані перебігу хвороби.

«Сьогодні у нашій лікарні перебувають 78 пацієнтів з діагнозом  «пневмонія», з них 35 – з підтвердженим COVID-19. І з кожним днем кількість хворих зростає. Тому була вкрай термінова необхідність у кисневих концентраторах, які життєво потрібні хворим з низькою сатурацією. Та брак бюджетних коштів і складна процедура закупівель подібного обладнання не дозволяли нам придбати усе необхідне. Тож ми звернулись до компанії ДТЕК, яка багато років допомагає нашій лікарні. І вони придбали і привезли нам шість сучасних десятилітрових концентраторів.  Ми вдячні ДТЕК за постійну підтримку, завдяки якій наша лікарня може надавати медичну допомогу мешканцям регіону», - зазначила директор КНП «Павлоградська лікарня інтенсивного лікування» Ірина Жицька.

До сьогодні у лікарні працювали 11 кисневих концентраторів, тепер їх стало 17. Концентратори, що придбав ДТЕК, це модель KSOC-5 (10L) - сучасна, проста у використані. Перед тим як передати їх у відділення, постачальники провели налаштування техніки безпосередньо у лікарні, надали консультацію з правильного використання. 

Концентратори від енергетичної компанії встановили у кардіологічному, інфекційному та терапевтичному відділеннях, де вони допоможуть дихати хворим і під час пандемії, і після.

«ДТЕК, як відповідальний бізнес, завжди був і  залишається підтримкою для регіону, де працюють наші підприємства. Тому коли ми дізналися, що лікарні саме зараз не вистачає кисневих концентраторів, то зробили усе можливе, щоб придбати та оперативно передати це дефіцитне дороге обладнання. Нам важливо своєчасно реагувати на потреби наших лікарів, які щодня борються за життя пацієнтів», - зауважив генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін.

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова з самого початку пандемії підтримує регіони, де працюють підприємства компанії. Це вже не перша допомога ДТЕК лікарням Дніпропетровської області: за цей час ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали лікарням 30 тис. експрес-тестів, 1 ПЛР аналізатор та 15 приладів штучної вентиляції легень в рамках програми «Рінат Ахметов – порятунок життів».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook