ГоловнаCуспільство

Куди йдуть кошти, які дніпряни сплачують за доставку газу?

Опалення у домівки мешканців Дніпра прийшло вчасно, адже газовики заздалегідь провели комплекс заходів з модернізації та ремонту газорозподільної системи міста. Цього року АТ «Дніпрогаз» спрямувало близько 32 млн грн на забезпечення безаварійної доставки газу мешканцям Дніпра та Дніпровського району.

Готуючи газові мережі до опалювального сезону, фахівці “Дніпрогазу” проводять комплексне приладове обстеження розподільних газопроводів, газопроводів-вводів, усувають пошкодження ізоляції, здійснюють капітальний ремонт газопроводів та споруд на них. Ця робота дозволяє підвищити безпеку використання газу у побуті та забезпечує надійне газопостачання.

Серед заходів з підготовки до опалювального сезону впродовж 2020 року фахівцями компанії виконувались планові, поточні ремонти, технічні огляди та обслуговування обладнання ГРП, ШРП та станцій катодного захисту газопроводів. 

З початку року фахівці компанії модернізували та реконструювали близько 1,2 км застарілих сталевих газопроводів. Встановили 9 новітніх ШРП, 3 з яких підтримують тиск газу у мікрорайоні Таромське. Провели реконструкцію 5 ГРП з повною або частковою заміною обладнання. До речі, такі ГРП забезпечують блакитним паливом не лише житлові будинки, а й комунально-побутові об’єкти та заклади соціальної сфери. 

В рамках Плану розвитку газорозподільної системи Дніпра газовиками виконаний капітальний ремонт 24 анодних заземлювачів та збудована нова станція катодного захисту газопроводів в Індустріальному районі міста. Нині завершуються роботи із становлення ще однієї новітньої станції катодного захисту у Новокодацькому районі. 

 Фахівці “Дніпрогазу” також замінили 12 засувок у газових колодязях та більше 250 кранів на газопроводах-вводах у житлові будинки, встановили на системі газопостачання 56 сигналізаторів аварійного тиску. Окрім цього, персонал компанії швидко та якісно замінює вимикаючі пристрої на газопроводах середнього та високого тиску, проводить технічне обслуговування розподільних газопроводів і споруд на них, ліквідує наявні витоки газу. 

З початку року аварійна служба “Дніпрогазу” оперативно відреагувала на майже 16 тис заявок. Щодня диспетчери служби "104" отримують до сотні викликів від дніпрян. В період карантинних обмежень аварійники опрацювали більше 11 тисяч звернень від клієнтів. Нині вони на ряду з медиками та рятувальниками працюють у надзвичайному режимі. 

Не дивлячись на певні фінансові складнощі, недостатній рівень фінансування та нестачу персоналу, усі заплановані роботи на системі газопостачання Дніпра виконуються згідно затверджених графіків та своєчасно, адже АТ “Дніпрогаз” працює для комфорту та безпеки кожного з 400 тисяч споживачів газу!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook