ГоловнаCуспільство

Про ринок землі, підготовку до вакцинації та «романтичний» флешмоб у ЦНАПах: публічний звіт Дніпропетровської ОДА

Про ринок землі, підготовку до вакцинації та «романтичний» флешмоб у ЦНАПах: публічний звіт Дніпропетровської ОДА

До відкриття ринку землю залишаються лічені місяці. Зявиться  можливість купувати та продавати ділянки до 100 га. Ще в одному ЦНАПі області запрацювала комплексна послуга Є-малятко. Дніпропетровщина готується до вакцинації від COVID-19. Про це на публічному звіті розповів заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

«Вже влітку зможемо продавати сільськогосподарську землю. Громадянам України дозволять придбати ділянку до 100 гектарів. Це на початковому етапі. За три роки приєднаються українські підприємства. І купити вони матимуть право до 10 тисяч гектарів», – зазначив Володимир Орлов.

Ціну формуватиме попит та пропозиція. Напевне лише відомо, що вартість гектару землі на Дніпропетровщині буде не менше 30,2 тис грн.

Регіон готується до старту всеукраїнської кампанії з вакцинації від COVID-19. Вже створили мобільні бригади. Вони щеплюватимуть медиків з госпітальних баз та станцій екстреної допомоги. 

«Найближчим часом розпочнеться перший етап вакцинації від коронавірусу. Тож Дніпропетровщина повинна бути у всеозброєнні. Вже провели ревізію холодильного обладнання для зберігання вакцин. В обласній дитячій лікарні та амбулаторіях маємо понад 450 холодильників, 2 морозильні камери та 2 холодильні кімнати. Ще організували в регіоні 66 тимчасових пунктів щеплення», – додав Володимир Орлов.

Минулого тижня у ЦНАПі Марганця запрацювала комплексна послуга Є-малятко. Загалом сервісом можна скористатися вже у 51-му Центрі надання адмінпослуг. Зареєструвати новонародженого та оформити необхідні документи. Наступні на підключення Є-малятка – ЦНАПи Зеленодольської та Ляшківської громад.

У ЦНАПах регіону пройшов флешмоб до Дня закоханих. Відвідувачів пригощали шоколадом і тістечками. А ще запрошували до яскравих фотозон, дарували подарунки.

Нове комп’ютерне обладнання отримали 11 громад області. У кожному комплекті комп’ютери, маршрутизатори, принтери та сканери. Ними користуватимуться фахівці соцсфери.

«Загалом комп’ютерне обладнання отримають 26 громад Дніпропетровщини. Проєкт втілює Мінсоцполітики разом з Міжнародним банком реконструкції та розвитку», – розповів Володимир Орлов.

Розпочався Всеукраїнський форум, присвячений тарифам. Він частина державного проєкту «Україна 30».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook