ГоловнаCуспільство

На оплату комуналки за січень держава виділила Дніпропетровщині майже 460 млн грн

На оплату комуналки за січень держава виділила Дніпропетровщині майже 460 млн грн

Держава виділила Дніпропетровщині 458,8 млн грн. Кошти – для пільговиків і тих, хто отримує житлову субсидію. Вони підуть на покриття січневих витрат на комуналку. Про це повідомили в департаменті соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА.

«Держава дбає про зменшення вартості комунальних послуг. З 1 лютого діє гранична ціна на газ для всіх побутових споживачів – 6,99 грн за кубометр, – зазначили в департаменті соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА. – Державну підтримку мають також пільговики та субсидіанти».

Оформити державну допомогу на комуналку можна у три способи. Надати документи онлайн на сайті Мінсоцполітики. Поштою – на адресу органу соцзахисту населення. Або принести особисто – до ЦНАПу чи територіальної громади.

«З початком опалювального сезону люди частіше стали приходити за субсидіями. Переважно звертаються пенсіонери, багатодітні, люди з інвалідністю. Щодня приймаємо по декілька десятків мешканців. Аби оформити допомогу, потрібно мати з собою паспорт, знати рахунки комунальних служб та дані членів родини», – розповіла начальниця відділу Лівобережного управління соцзахисту населення у Дніпрі Ірина Карпенко.

Нині на Дніпропетровщині – 228 тис субсидіантів.

Ще 104,7 тис людей мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Це ветерани, багатодітні, люди з інвалідністю, близькі родичі загиблих воїнів та правоохоронців, деякі пенсіонери.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook