ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі провів понад 16 тисяч ремонтів без відключення електроенергії для клієнтів

ДТЕК Дніпровські електромережі провів понад 16 тисяч ремонтів без відключення електроенергії для клієнтів

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі одними з перших в Україні почали працювати за європейською технологією проведення робіт без відключення електроенергії. Це максимально комфортно для клієнтів. При цьому значно економиться час на проведення ремонту. За останній рік провели 16 400 робіт без відключень. Про це повідомили у прес-служба компанії.

Метод ремонту без відключення ліній та підстанцій ‒ це світова практика, яку тільки недавно почали використовувати в Україні. Пілотний проєкт запустили в Дніпропетровській області. Спочатку ‒ в Магдалинівському, а пізніше ‒ і в інших районах Дніпропетровщини. Фахівці компанії проходили навчання в Польщі, після чого навчали колег на місцях. Своїми напрацюваннями тепер діляться з колегами з інших ОСР.

«ДТЕК діє в інтересах клієнтів та змінює стандарти клієнтського сервісу в Україні. Європейській технології вже навчили понад 830 співробітників ДТЕК Дніпровські електромережі. Закупили сертифіковані засоби захисту та спецінструмент. Зараз цілий ряд робіт  такі як ремонти ліній, приєднання до мереж, роботи на щитах обліку,  проводимо без відключення. У 2021-му році плануємо розвивати цей напрямок й створити повністю оснащений навчальний полігон, де навчатимуться наші фахівці та колеги з інших областей», ‒ каже Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Технологію без відключення електропостачання зараз активно використовують при ремонтах в Дніпрі, Кривому Розі, Павлограді, Нікополі, Новомосковську та інших районах області. За останній рік фахівці компанії виконали 14 900 робіт в щитах обліку та 1 500 ‒ на повітряних лініях 0,4 кВ, які безпосередньо живлять адмінбудівлі та житлові будинки. Під час проведення ремонтів у клієнтів не відключалося світло в оселях.

У 2021-му компанія планує розширити цей проєкт та проводити роботи не тільки на об'єктах з напругою 0,4 кВ, а й високовольтних лініях 10 кВ. В інвестиційній програмі-2021 на це виділили 19 млн грн. Їх інвестують в придбання спеціального інструменту, засобів захисту та обладнання, в тому числі ‒ спеціалізованої автовежі, яка може працювати під напругою 10 кВ. А також технічне оснащення полігону в селі Межиріч Павлоградського району для навчання фахівців.

Як повідомлялося раніше, у 2021 році енергокомпанія інвестує в електроінфраструктуру Дніпропетровської області понад 1 мільярда гривень. ДТЕК Дніпровські електромережі проведе реконструкцію двох великих підстанцій 150 та 35 кВ в Дніпрі й Марганці та реалізує 14 проєктів, які підвищать надійність електропостачання для мешканців регіону та оперативність ліквідації аварійних ситуацій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook