ГоловнаCуспільство

Боротьба зі стихійною торгівлею у Дніпрі: результати чергових рейдів

У Дніпрі тривають рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею. Черговий такий інспектори КП «Благоустрій міста» Дніпровської міськради провели вранці 4 березня. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Так, на проспекті Івана Мазепи, 58 пані Олена незаконно продавала м’ясо. Жінка не мала при собі ані документів на продукцію, ані тих, що засвідчують її особу. Протокол про порушення виписали на ім’я її чоловіка. Поспіхом родина збирала м’ясо голими руками, яке кинули до брудного багажника авто. 

А от на пр. Слобожанському, 76 А розмістився Олександр зі своїм столиком зі свининою. Розповів, що приїхав продавати порося до Дніпра аж з області: «Я сам з Царичанки, зарізав свиню і одразу поїхав продавати. На ринку теж стояв, але треба платити, щоб отримати там місце. Так я грошей не зароблю», - пожалівся чоловік. 

Він теж отримав від інспекторів протокол про порушення. «Ми задокументували 2 порушення правил торгівлі. На продавців ми склали протоколи за 152 статтею КУпАП : порушення правил благоустрою. Документ передається на комісію, де вирішуватимуть суму штрафу, максимальний – 750 грн», - зазначив Вадим Паркін, інспектор КП «Благоустрій міста» ДМР. 

Також інспектор додав, що продавати м’ясні та молочні продукти можна лише зі спеціальними документами, які підтверджують, що товар належної якості. Минулого року інспекція КП «Благоустрій міста» на рейдах виписала 589 протоколів про порушення. З них 279 відправили на адмінкомісію, де «стихійникам» визначать суму штрафу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook