ГоловнаCуспільство

У Новомосковську з’явиться цілодобове відділення екстреної допомоги

У Новомосковську з’явиться цілодобове відділення екстреної допомоги

У Новомосковську реконструюють приймальне відділення центральної регіональної лікарні інтенсивного лікування. Там зможуть приймати вдвічі більше пацієнтів – майже 100 людей на добу. А ще – з’явиться новітнє діагностичне обладнання. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«По всій області оновлюємо приймальні відділення лікарень. Робимо їх сучасними та комфортними для пацієнтів. У розпалі – реконструкція у Новомосковській центральній регіональній лікарні», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У відділенні будуть оглядові, кабінети лікарів, лабораторія, травмпункт. Встановлять сучасний цифровий рентген, апарати УЗД та ЕКГ.

А ще – вперше у Новомосковському районі з’явиться комп’ютерний томограф, каже гендиректор лікарні Вадим Михайлюта. Раніше хворих, які потребували екстреної діагностики, везли до обласної лікарні Дніпра.

 «Відділення екстреної меддопомоги буде самодостатнє та автономне. З’явиться втричі більше приміщень. Фахівці працюватимуть 24 години на добу. Це дуже важливо – не будемо втрачати «золоті хвилини», від яких залежить життя пацієнта», – розповів Вадим Михайлюта.

Нині у розпалі внутрішні роботи. Підрядники оздоблюють приміщення та фарбують стіни.

«Завершили монтувати гіпсокартон. Електрики підводять кабель під томограф. Після монтажу обладнання зможемо привести до ладу діагностичну кімнату. Далі виходимо на чистове фарбування», – сказала представниця субпідрядної організації Наталя Семелет.

На Дніпропетровщині за програмою Президента України «Велике будівництво» реконструюють 13 приймальних відділень.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook