ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині зводять «з нуля» ще один басейн

На Дніпропетровщині зводять «з нуля» ще один басейн

У Слобожанському «з нуля» зводять триповерховий басейн. Він буде енергоефективний, зручний для людей з інвалідністю. Плаванням зможуть займатися і дорослі, і діти. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«У 2018-му звели для мешканців Слобожанської громади сучасний спортивний комплекс. Поруч «з нуля» будуємо ще одну споруду. У ній буде два басейни – для дітей та дорослих», – розповів Валентин Резніченко.

Разом дві будівлі створять архітектурний ансамбль. Фасад басейну буде вентильований та енергоефективний. Він допоможе зберегти у приміщенні потрібні температуру і рівень вологості.

«Для очищення води установимо сучасні фільтри. Вони знищуватимуть максимальну кількість бактерій», – сказав представник підрядної організації Денис Кононов.

Нині підрядники завершують монтувати залізобетонний каркас майбутньої будівлі. Всередині вже готові обидві чаші басейнів.

«У планах – залучити професійних тренерів. Навчати плаванню дітей та дорослих. Зможемо проводити і обласні змагання. Будівля буде доступною для людей з інвалідністю. Приміщення оснастять ліфтом», – розповів директор спорткомплексу Володимир Дейнеко.

Доріжки басейну для дорослих будуть довжиною 25 метрів, для малечі – 10.

«Із нетерпінням чекаємо на відкриття басейну. У громаді багато охочих оздоровитися та поплавати. І дорослих, і малечі», – поділилася мешканка Слобожанського Наталія Ільченко.

Басейн у Слобожанському – один із проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Його зводять державним, обласним та місцевим коштом.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook