ГоловнаCуспільство

Під надійною охороною: представники мерії Дніпра відвідали взяту під шефство військову частину А4608

Під надійною охороною: представники мерії Дніпра відвідали взяту під шефство військову частину А4608

У військовій частини А4608 на бойове чергування урочисто заступив зенітно-ракетний дивізіон. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Змінилися сили, які заступили на бойове чергування. Попередньо вони пройшли відповідну підготовку, зокрема й щодо технічного обслуговування збройної та військової техніки, тренувалися, складали заліки. Далі по черзі виконуватимуть завдання, пов’язані з прикриттям повітряного простору Дніпра та регіону. У нашій військовій частині служать як строковики, так і контрактники», – розповів командир цієї частини, полковник Віталій Палагута.

Військова частина А4608 – одна з тих, яку мерія Дніпра, за дорученням міського голови Бориса Філатова, взяла під шефство.

«Уже протягом п’яти років працює міська програма надання шефської допомоги військовим частинам. За останні роки цій частині з бюджету було виділено понад 600 тис. грн на придбання обладнання, устаткування, а також на різні ремонтні роботи. Відповідна програма обов’язково продовжуватиметься»,підкреслив начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційно-оборонної роботи ДМР Максим Джихур.

Молодший сержант Олександр Коновалов сьомий рік служить у згаданій військовій частині за контрактом: «Під час нинішнього бойового чергування забезпечуватиму безперебійне електроживлення пристроїв протиповітряної оборони. Робота відповідальна і водночас цікава».

Одна з небагатьох жінок зенітно-ракетного дивізіону військової частини А4608 – Юлія Жукова. Вона вже рік служить за контрактом, каже, що жодного разу не пожалкувала: «За освітою – медична працівниця. Давно мріяла про військову службу. Одразу втілити бажання не вдалося. Здавалося б, військова справа – не жіноча, але справляюся. Навіть більше – мені все подобається».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook