ГоловнаCуспільство

Сприяння діяльності ОСББ та ЖБК у Дніпрі: як допомагає міська влада

Сприяння діяльності ОСББ та ЖБК у Дніпрі: як допомагає міська влада

Програма співфінансування у Дніпрі дає можливість ОСББ та ЖБК проводити ремонти різної складності. Наприклад, відновлювати мережі водопостачання та встановлювати власні насосні станції у багатоповерхівках. Така з’явилась в ОСББ «Мир», що на проспекті Миру, 11. Вона обслуговує три 15-поверхівки. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Ці будинки зводили у 90-х роках разом із насосною станцією. Відтоді про неї ніхто не дбав. За роки експлуатації заіржавіли труби, насосне обладнання морально застаріло, часто траплялися прориви. Сама будівля була у жахливому стані: дах протікав, у приміщенні стояла вода, електроприлади завжди були під загрозою підтоплення. У 2017 році ми взяли участь у програмі співфінансування, щоб привести станцію до належного стану. Самотужки ми б не потягнули такі роботи», – розповіла про деталі заступниця голови ОСББ «Мир» Наталія Рожкова.

Результат ремонту – повна заміна насосного та електричного обладнання, а також труб, із залізних на пластикові. Водночас відремонтували будівлю та встановили сигналізацію. 

«У Дніпрі в різних районах чимало таких будинків, що мають проблему із тиском у трубах водопостачання. Щоб її вирішити, ОСББ та ЖБК встановлюють персональні насосні станції на будинок з нуля або ж ремонтують існуючі. Завдяки програмі співфінансування об’єднання можуть розраховувати на підтримку міської влади, отримавши 75 % з муніципального бюджету на такі види ремонтних робіт», – зазначив начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook