ГоловнаCуспільство

Донори Biopharma Plasma Дніпро отримали подарунки від Олімпійських чемпіонів (ФОТО)

У понеділок, 29 березня, у донорському центрі Biopharma Plasma Дніпро, при підтримці відділення НОК в Дніпропетровській області пройшов івент в рамках Всеукраїнського спортивно-інтерактивного заходу серед дітей та молоді OLYMPICLAB та на підтримку спільного з Biopharma Plasma Дніпро соціального проекту «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ».

У заході взяли участь разом з представниками НОК та Biopharma Plasma Дніпро олімпійські чемпіони – Юрій Зайцев - легендарний олимпійський чемпіон-важкоатлет, дворазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту та Богдан Нікішин - український фехтувальник-шпажист, чемпіон світу, призер чемпіонатів світу та Європи.

Керівник центру Biopharma Plasma Дніпро Ірина Кільчинська: мета сьогоднішнього заходу нагадати про проект «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ», який реалізується спільно з перинатальним центром та обласним відділенням НОК.

 

«Для того, щоб вижити недоношені малюки, народжені в перинатальному центрі, та жінки мали можливість народити здорових діточок - необхідні ліки, виготовлені з плазми. На жаль, синтетичних аналогів - немає. У зв’язку з цим, ми закликаємо всіх приєднатися до донорського руху, тим самим рятувати життя. Донорство - благородно і корисно», - говорить вона.

При цьому Ірина Кільчинська нагадала, щоб стати донором необхідно прийти в плазмацентр (пр. Б. Хмельницького, 17) при собі мати паспорт і ІПН, дотримуватися дієти.

Спортсмени ознайомились з діяльністю плазмацентру та вручили донорам подарунки, зокрема, футболки з підписами чемпіонів. 

Крім цього, вони передали книги і розмальовки в дитячий куточок Biopharma Plasma Дніпро. Відтепер це олімпійський дитячий куточок.

Легендарний Олімпійський чемпіон-важкоатлет, дворазовий чемпіоном світу, заслужений майстер спорту Юрій Зайцев зазначив, що здаючи плазму, ми маємо можливість допомагати людям одужувати.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб наша молодь і молоді спортсмени більше займалися спортом, вели здоровий спосіб життя, аби менше хворіти. Крім цього приєднуватися до донорському руху, всім, хто має можливість. Це дуже важлива і почесна справа. Здаючи плазму, ми маємо можливість допомагати людям одужувати», - зазначив він.

Богдан Нікішин - український фехтувальник-шпажист, чемпіон світу, призер чемпіонатів світу та Європи закликав жителів Дніпра, які не мають протипоказань бути донорами та рятувати життя.

«У Biopharma Plasma Дніпро збирають плазму, з якої в подальшому виготовляють  ліки, необхідні для порятунку життя дітей та дорослих», - розповів Богдан Нікішин.

Донор плазми Biopharma Plasma Дніпро Світлана Адріанова розповіла, що сьогодні у неї вже 7 чи 8 донація. При цьому вона зазначила, що дуже довго не могла на це зважитися.

«Мій батько - почесний донор. А я замислювалася над донорством дуже давно, не раз і не два. Але в один раз зважилася і прийшла. Сьогодні я тут з чоловіком, залучила його до донорського руху, адже наша плазма може врятувати чиєсь життя. Я закликаю всіх приходити, не боятися і ставати донорами плазми», - поділилась вона.

Світлана Адріанова: приємно, що на донорський рух звертають увагу і за допомогою відомих спортсменів популяризують рух. Адже донорів недостатньо, якщо їх стане більше завдяки таким діям - круто.

А ще цей захід співпав з традиційним в плазмацентрі «Добрим понеділком» (добрим в двох сенсах – добрий-добрий та добрий-смачний), коли донорів підтримують бізнеси регіону. Так 29 березня це була ТМ «Наш Мед», від кадрового донора плазми Євгена Тимченка. Кожного донора перед донацією плазми пригощали чаєм з медом та печивом.

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів (рідкої частини крові без її клітин, які повертаються під час донації донору).

В плазмацентрі плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Донор плазми проходить обстеження терапевта у центрі та отримує безкоштовно аналізи крові по 22 показникам + на ВІЛ, гепатити В і С і головне - на наявність в плазмі антитіл до COVID-19. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook