ГоловнаCуспільство

Місто без окраїн: у віддалених районах Дніпра ремонтують і тепломодернізують школи і дитсадки

Місто без окраїн: у віддалених районах Дніпра ремонтують і тепломодернізують школи і дитсадки

У Дніпрі в рамках муніципальної програми «Місто без окраїн» масово оновлюють і тепломодернізують школи і дитсадки. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами директорки департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлії Павлюк, під час першого етапу спільного з ЄБРР проєкту у місті тепломодернізували понад 80 закладів освіти, з них половину – у віддалених районах: «Під час другого етапу продовжуватимемо тепломодернізацію 98 комунальних закладів (шкіл, садків, лікувальних установ), обов’язково є і об’єкти на окраїнах міста».

Серед комплексно тепломодернізованих об’єктів у першому етапі проєкту – будівля дитсадка НВО № 113 у Самарівці. Її повністю утеплили, замінили вікна та двері на енергоощадні, а також встановили індивідуальний тепловий пункт.

«Дуже раді, що потрапили до такого чудового проєкту. З утепленням будівлі маємо і новенький гарний фасад, а також рівномірний розподіл тепла, оскільки раніше не усюди було комфортно», – наголосила директорка НВО № 113 Лілія Волкова.

Батьки теж радіють тепломодернізованому садку: «Раніше доводилося тепліше одягати сина, бо боялися, що дитина захворіє. А зараз у садку тепло і затишно. Та й зовсім по-іншому виглядає будівля з новеньким фасадом. Зараз вона як новенька», – додала мешканка Самарівки Любов Гречана.

Також у школах і садках віддалених районів міста проводять різні види капітальних ремонтів. Так, із 64 закладів, запланованих зробити цього року, половина – на околицях.

«Найпопулярніші види ремонтів – оновлення їдалень, спортивних залів, санвузлів, покрівель, спортивних полів тощо. Використовуємо якісні матеріали. До ремонтів підходимо комплексно. Наприклад, якщо оновлюємо спортивну залу, то замінюємо усі комунікації й мережі, ремонтуємо роздягальні, кімнати для персоналу тощо. Наше завдання – продовжувати створювати сучасні умови у школах і садочках Дніпра, зокрема й у віддалених районах», – наголосив в.о. начальника відділу технічного нагляду при департаменті гуманітарної політики ДМР Олександр Аджимян.

У школі № 64 (вул. Петрозаводська, 377) нині активно триває капітальний ремонт спортивної зали. Тут замінюють усе, зокрема й вікна, стелю, стіни, підлогу. У планах – ще й оновити коридори і санвузли закладу. «Нашій школі вже 95 років. І капітальних ремонтів тут не було. Спортивна зала першочергово потребувала оновлення, оскільки були великі проблеми з вентиляцією і постійно був неприємний запах вогкості. Та й загалом усе зношене було», – розповіла директорка школи № 64 Наталія Веремієнко.

Батьки учнів теж задоволені розпочатим ремонтом: «Теж тут навчалася. Якою спортивна зала у мої роки була, тобто вже достатньо старенька, такою і до нині, коли вже мій син тут навчається. Окрім постійного смороду, підлога вже відлущувалася, діти жалілися на незручності. Видно, що усе зараз роблять капітально, тому з нетерпінням чекаємо на відремонтований зал», – каже представниця батьківської ради школи № 64 Світлана Шенклян.

А на іншій окраїні міста, у НВК № 4 (вул. Олександра Красносельського, 30-А), окрім спортивної зали, капітально ремонтують і покрівлю.

«За 62 роки тут вперше проводиться капітальний ремонт. Спортивна зала була вже в аварійному стані. Старі вікна, стеля протікала. Тому дуже зраділи, що керівництво міста підійшло до питання комплексно. Бригади працюють на совість, роблять усе якісно», – підкреслив директор НВК № 4 Роман Швець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook