ГоловнаCуспільство

У Дніпрі масово ремонтують житлові будинки на околицях міста

У Дніпрі масово ремонтують житлові будинки на околицях міста

У Дніпрі в рамках муніципальної програми «Місто без окраїн» масово оновлюють житлові будинки у віддалених районах. З початку цього року різні види ремонтів провели у 118 домах. У планах до кінця 2021-го ще близько 250 адрес. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Двоповерховий житловий будинок по вул. Липовій,13, що на ж/м Північний, – один з тих об’єктів, де роботи вже завершили. Зокрема, тут зробили нову покрівлю і вимощення.

«Мешканці звернулися до міського голови Бориса Філатова з тим, щоб відремонтувати дах і вимощення. Їхню заявку внесли до титульного списку ремонтів. Загалом найпопулярніші види робіт – заміна покрівлі, системи централізованого опалення, холодного водопостачання, каналізації, електромереж, утеплення фасадів, ремонт ліфтів тощо»,розповів заступник начальника управління з експлуатації житлового господарства департаменту житлового господарства ДМР Віталій Денисов.

Ремонти по вул. Липовій, 13 виконав управитель будинку – КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради.

«На будинку повністю замінили покрівлю площею 670 квадратних метрів, а також зробили 120 квадратних метрів нового вимощення. Ці роботи тут були першочергові, оскільки дах уже протікав, а вимощення майже не було. Далі у планах за цією адресою зробити ремонт у під’їздах»,сказав заступник директора КП «Жилсервіс-5» ДМР Сергій Карпенко.

Дніпрянка Ольга Кібірєва мешкає на другому поверсі будинку на Липовій,13 вже понад 30 років: «Дому вже понад 60 років, і скільки тут проживаю, то масштабних ремонтів не проводилось. Дах не просто був поганий, а протікав, підтоплювало кімнати, під’їзд. А вимощення взагалі вже майже не залишилось, тому, коли сніг чи дощ, вода постійно підмивала будівлю. Дуже зраділи, що нам провели ремонти. Тепер можемо не боятися робити оновлення в оселях, бо дах новенький. Та й загалом дуже добре, що міська влада оновлює житловий фонд і на околицях, оскільки зробити такі масштабні роботи власним коштом неможливо було б».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook