ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині відзначили шосту річницю ОК «Схід»

На Дніпропетровщині відзначили шосту річницю ОК «Схід»

В Дніпропетровській області відзначили шосту річницю ОК «Схід». На честь свята на території командування відбулись урочистості. Військовослужбовців привітали бойові командири, представники Дніпропетровської обласної ради, міської ради, обласної адміністрації та духовенства. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Під час урочистого шикування від імені голови обласної ради Миколи Лукашука військовослужбовців командування нагородили грамотами та цінними подарунками. 

Слова вдячності представникам обласної ради висловив командувач військ Оперативного командування «Схід» Збройних Сил України генерал-майор Олександр Нестеренко:

«Дякую представникам обласної ради та адміністрації, які підтримують командування всі роки його існування. Створюють умови для комфортного проходження служби військовослужбовцями, розбудовують інфраструктуру управління оперативного командування і йому підпорядкованих військових частин. Дякую за турботу про моїх підлеглих і військо командування! Дякую голові обласної ради Миколі Лукашуку та депутатському корпусу Дніпропетровської облради».

Опісля присутні презентували прапор оперативного командування. До цього моменту стягу в ОК «Схід» не було.

«Відтепер наш особистий прапор височітиме поряд із стягами України та Збройних Сил, — пояснив Микола Макаров, головний спеціаліст відділу морально-психологічного забезпечення ОК «Схід». — Головні елементи на новому прапорі — схрещені пірнач та меч. Це символіка оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ».Полеглих захисників, які загинули під час війни на Сході країни, присутні згадали хвилиною мовчання. До меморіальної стели поклали квіти.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook