ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина продовжила співпрацю з Францією

Дніпропетровщина продовжила співпрацю з Францією

Обласна рада разом із французьким центром «Альянс Франсез Дніпро» склали план співпраці на найближчі місяці. Під час робочої зустрічі представники обох сторін обговорили цикл заходів «Французької весни-2021», що стартує у квітні та спільні проєкти, які планують реалізувати на теренах регіону. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

В рамках україно-французької співпраці та за підтримки Дніпропетровської обласної ради, в області планується проведення низки семінарів з вивчення французької мови для дітей в учбово-реабілітаційних центрах. Для шкільних викладачів французької «Альянс Франсез» згодився провести освітньо-мовні зустрічі. В такий спосіб діти та вчителі зможуть не тільки поспілкуватися з носіями мови, а й дізнатись більше про культуру та традиції Франції. Для викладачів та студентів Дніпропетровського фахового коледжу культури та мистецтвфранцузьські актори, режисери та постановники проведуть серію майстер-класів.

«Ми маємо налагоджений контакт з обласною радою Дніпропетровщини. Завдяки цьому щорічно в області відбуваються цікаві культурні заходи. Наприклад, вже у 17-те ми проведемо тут «Французьку весну-2021» — масштабний фестиваль із концертами симфонічного оркестру, виступами французьких піаністів та спектаклями. Цьогоріч в програмі будуть ще веб-квести у центральній міській бібліотеці, конкурс декламації франкомовної поезії та стінопис від мураліста Рорау», — розповів директор французького культурного центру Альянс Франсез Тібо Аюн.

В планах співпраці Альянсу та облради також показ фільмів французької мовою із українськими субтитрами для широкого загалу. Кінотеатри, де показуватимуть картини планують влаштувати просто неба. До перегляду стрічок глядачі можуть долучитися вже у червні.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook