ГоловнаCуспільство

У Девладовому на місці старої зводять «з нуля» нову амбулаторію

У центрі Девладового – нова будівля сучасної амбулаторії. Її звели на місці старої, що була в аварійному стані. Всередині – світлі кабінети. В окремому крилі – двокімнатна квартира для сімейного лікаря. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Амбулаторія обслуговуватиме 6,7 тис мешканців Девладівської громади. А це значить, ще тисячі селян матимуть доступ до сучасної медицини. Основні послуги отримуватимуть неподалік від дому», – зазначив Валентин Резніченко.

Мешканці Девладового давно мріяли про сучасну амбулаторію. Стара будівля поліклініки була вщент занедбаною. Її знесли. На тому ж місці звели «з нуля» нову.

«Будівля – цегляна, добротна. Ззовні утеплили її «ватою» та обшили металом. Залишилося облаштувати цоколь та зробити відмостки», – розповів представник підрядної організації Сергій Пільгуй.

Всередині будівельники провели комунікації. Майже завершили оздоблення. Облаштували кабінети для двох сімейних лікарів, стоматолога. Буде лабораторія, оглядова, процедурна, маніпуляційна. Вбиральню зробили зручною для людей з інвалідністю.

«Сподіваємося, до нас приїде працювати молодий лікар. Для нього – двокімнатна квартира в новій будівлі. Із кухнею та ванною. Маємо тепер і новеньке службове авто», – сказав сімейний лікар Микола Дон.

Вже привезли і нове обладнання. Для проведення аналізів, тестів, оглядів та обстежень. Серед іншого – автоматичний гематологічний аналізатор для діагностики основних параметрів крові.

«Нарешті все можна буде зробити на місці. Не треба буде їздити до райцентру, штовхатися у транспорті й стояти у чергах», – поділилася місцева Наталія Баранова.

Нині будівельники займаються благоустроєм. Навколо будівлі покладуть плитку. Облаштують і клумби. Решту території заасфальтують.

Всі роботи – обласним та державним коштом.

«Декілька років тому область допомогла нам з ремонтом дороги. Тепер матимемо і нову сучасну амбулаторію. Спасибі велике!», – сказала голова Девладівської громади Олена Неліпа.

Медичну інфраструктуру Дніпропетровщини оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook